Haberler

Diyarbakır'da Asılan Afişe, "Afişle" Tepki Gösterilmesi

Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından, DBP'li Yenişehir Belediyesinin, çocuk gelinlere dikkati çekmek için bilboardlardaki afişine tepki için asılan Türkçe-Kürtçe afişe, vatandaşlar destek verdi.

Yenişehir Belediyesince bir süre önce çocuk gelinlere dikkati çekmek için bilboardlara asılan, Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çiziminin kullanıldığı afişe tepki gösteren İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun, kentin 55 noktasındaki bilboardlara astırdığı, "Biz seni görmeden sevdik ya Resulallah" ifadesi ile Enbiya suresinin 107. ayeti olan "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik" ayeti yer alan afiş vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı.

Vatandaşlardan Mehmet Yıldız, AA muhabirine, İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun Peygambere duyulan sevgiyi afişlerle ifade etmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi.

"Buna en ağır cevabı Kürtlerin vermesi gerekiyordu"

Hiç kimsenin Peygambere laf edemeyeceğini ifade eden Yıldız, "Buna en ağır cevabı Kürtlerin vermesi gerekiyordu. Çünkü Kürtler namusuna ve dinine bağlıdır. Biz dinimizi de namusumuzu da Peygamber Efendimizden öğrendik" dedi.

Abdulkerim Şengül, belediye tarafından asılan afişin önemli bir olay olduğunu belirterek, "İslam'ın tacı olan Hz. Peygambere yapılacak en ufak bir hakaret İslam'a yapılmış kabul ederiz" ifadesini kullandı.

Peygambere hakaretin kabul edilemez olduğuna işaret eden Şengül, Peygambere hürmet etmenin önemini vurguladı.

"Bu afişle Peygamberimizin yanında yer aldığımızı deklare ediyoruz"

Abdulvasi Yaz, belediyenin çocuk gelinlere dikkati çekmek için astığı afişe tepkisini dile getirerek, "Ne hizmet yaparlarsa yapsınlar bütün çabaları bu memlekette Hz. Peygamber'in risalesini bertaraf etmek ve toplumu Peygamberden uzaklaştırmaktır" şeklinde konuştu.

Yaz, şöyle konuştu:

"Bu zihniyetin, bu toplumun iman ve akidesine saygı duyması gerekirken son derece saygısız bir şekilde davranıyor. Diyarbakır gibi bir sahabe şehrinde değil Peygamberimizin aleyhine afiş asmak, aleyhine bir kelime dahi sarf edilmesine tahammül edilemez. İslami Sivil Toplum Kuruşları Platformu tarafından asılan bu afişle Peygamberimizin yanında yer aldığımızı deklare ediyoruz. Biz biliyoruz ki; onu ne kadar çok seversek Allah onu daha çok sevmiştir. Bir Kürt ve bu memleketin bir evladı olarak Hz. Muhammed'in ismine bir ufak gölge dahi gelse onun uğruna canımızı ortaya koyarız. Her şeyden vazgeçsek de vazgeçemeyeceğimiz sevgili Peygamberimizdir."

Peygamber sevgisinde taviz vermeyeceklerini kaydeden Yaz, Peygambere yönelik hiçbir hakareti de kabul etmelerinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Yıldız Diyarbakır Yenişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title