Haberler

Diyarbakır'da Araba Ödüllü Sınav

Peygamber Efendimiz'in (SAV) dünyaya teşriflerinin bin 442'nci yıl dönümü münasebetiyle, Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER) ile Tüm Evrensel Değerler Derneği (TEDER), araba ve umre hediyeli kutlu doğum programı düzenliyor.Dr.

Peygamber Efendimiz'in (SAV) dünyaya teşriflerinin bin 442'nci yıl dönümü münasebetiyle, Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER) ile Tüm Evrensel Değerler Derneği (TEDER), araba ve umre hediyeli kutlu doğum programı düzenliyor.

Dr. Reşit Haylamaz'ın kaleme aldığı 'Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz' adlı kitabın okunup, bu kitaptan çıkacak soruları sınavda en iyi yapan katılımcıya 1 adet Renault Symbol marka araba verileceği belirtildi. 28 Nisan 2013 pazar günü saat 10.00'da yapılacak, çoktan seçmeli 5 şıklı ve 100 sorudan oluşacak sınavda birinci olan sıfır kilometre otomobil kazanacak. Ayrıca, 7 kişiye umre, 7 kişiye dizüstü bilgisayar, 7 kişiye tablet bilgisayar, fotoğraf makineleri, çeyrek altınlar ve daha bir çok ödül verilecek. Bütün Diyarbakırlılara açık olan sınava yaklaşık 20 bin kişinin katılması bekleniyor.

DEĞİDER Başkanı Mehmet Emin Özgültekin, TEDER Başkanı Mehmet Akın ve sponsor firma sahibi Osman Adıgüzel ile birlikte dernek binasında medya mensuplarıyla bir araya geldi. Diyarbakır'da yüzlerce sahabe kabri, 3 peygamber mezarı ile 7 peygamber makamının bulunduğunu belirten Özgültekin, Diyarbakır'ın bu yönüne de dikkat çekmek ve Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin hayatını insanların okumalarına vesile olmak amacıyla bir kutlu doğum programı düzenlediklerini kaydetti. Özgültekin, "İnsanlık, bugün Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayatını bilmeye, öğrenmeye ve anlamaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duymaktadır. O'nun (SAV) saf ve duru hayatını okuyup bilmek, bilip de yaşamak ve yaşayıp da yaşatma arzusuyla şahlanmanın ayrı bir ehemmiyet arz etmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in hayatını ne kadar biliyorsak o kadar mutlu, ne kadar yakından tanıyorsak o kadar huzurlu ve bahtiyarız demek. Bu sebeple bugün bizim; efendiler efendisinin bir insan olarak toplum içindeki misyonunu anlatan, O'nu yaşayıp ortaya koyduklarıyla birlikte nazara veren, O'nun örnek hayatını anlatırken çağlar ötesindeki dünyayı yaşanılan asırla birleştiren insanlara ihtiyacımız var" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Reşit Haylamaz Diyarbakır Renault Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title