Haberler

Diyarbakır'da Ambulans Hizmete Sunum Töreni

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, ambulans filosuna 15 ambulans ve 1 UMKE aracı kattı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, ambulans filosuna 15 ambulans ve 1 UMKE aracı kattı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleşen ambulans hizmete sunum töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Özelikle kırsalda vakaya ulaşma süresi ortalama 30 dakika, kent içerisinde de ortalama 10 dakikadır bütün vakalara ulaşılmış ve müdahale edilmiştir" dedi.

112 acil sağlık hizmetlerinde önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Aksoy, 2002 yılında 2 ambulans bulunan Diyarbakır'da yeni ambulanslarla sayısının 78'e ulaşıldığını kaydetti.

Kentte 2002 yılında 2 acil istasyonun bulunduğunu anımsatan Aksoy, bu sayının da 52'ye yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'de 112 acil yardım istasyonu başına düşen nüfusun 37 bin olduğunu belirten Aksoy, Diyarbakır'da bu sayının 31 bin 442 olduğunu söyledi.

Aksoy, şöyle konuştu:

"Ambulans başına düşen nüfus Türkiye'de 22 bin 838 iken kentimizde bu sayı 20 bin 961'dir. Diyarbakır'da 112 acil sağlık hizmetlerinde 41 doktor, 29 hemşire, 14 ebe, 255 acil tıp teknisyeni 91 paramedik sağlık memuru ve diğer branşlarda toplam 526 kişi görev yapmaktadır. Helikopter ambulans sayısı 1, kar paletli ambulans 3, yoğun bakım ve obez ambulansı 1, yeni doğan ambulansı 2, bunun dışında 4 sedyeli 2 ambulans bulunuyor."

Kentte 112 acil istasyonlarına geçen yıl 5 milyonun üzerinde çağrı geldiğini anlatan Aksoy, 108 bin 452 vakaya müdahale ediliğini belirtti.

Acil sağlık hizmetlerinin kalite stardartlarının arttığına dikkat çeken Aksoy, şöyle devam etti:

"Özelikle kırsalda vakaya ulaşma süresi ortalama olarak 30 dakika, kent içerisinde de ortalama olarak 10 dakikada bütün vakalara ulaşılmış ve müdahale edilmiştir. 2010 yılından beri helikopter ambulans ile toplam bin 121 hasta sevk edildi. İhtiyaç duyulduğunda uçak ambulansı da hizmet vermektedir. Uçak ambulansı ile son beş yıl içerisinde 476 hasta, farklı bölgelere intikal ettirilmiştir. Temennimiz 112 acil ihtiyacımızın olmaması, ama olduğu anda da onun en kısa zamanda bize  ulaşacağını bilmek bir güven duygusu olarak hepimize farklı anlamlar katmaktadır."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ise son 10 yılda Türkiye'de sağlık alanında büyük değişim ve dönüşüm yaşandığına vurgu yaptı.

Arzu, "Daha önce ambulans bile bulunamazken bugün uçak ambulanslar, helikopter ambulanslarla Sağlık Bakanlığı hizmet veriyor. Bugün dünyanın değişik ülkelerinden hastalar, Türkiye'de sağlık hizmetinden faydalanıyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Hüseyin Aksoy Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title