Haberler

Diyarbakır'da Altyapı Çalışmaları Tamamlanıyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her yağış sonrası eksikliği daha iyi anlaşılan yağmursuyu ve kanalizasyon şebekesi çalışmasının yüzde 65'ini tamamladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her yağış sonrası eksikliği daha iyi anlaşılan yağmursuyu ve kanalizasyon şebekesi çalışmasının yüzde 65'ini tamamladı. Kentin 50 yıllık geleceğinin güvence altına alacak çalışma nedeniyle yolların kazıldığını bildiren DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, 23 milyon avroluk projenin aksilik çıkmaması halinde haziran ayında tamamlanacağını açıkladı.


Belediyenin, her yağış sonrası yollarımızın göle dönüşmesini, evlerin ve işyerlerinin sular altında kalmasını ve yolların bu nedenle bozulmasını önlemek amacıyla başlattığı yağmursuyu şebekesi çalışması devam ediyor. Belediyeye bağlı DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan 'Diyarbakır Yağmursuyu şebekesi ve Atık Su Kolektörlerinin ve şebekesinin yapılması Projesi'ne, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) ile yapılan sözleşme uyarınca Ocak 2013'te başlandı. Avrupa Birliği'nin yüzde 85, DİSKİ'nin yüzde 9 ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yüzde 6 katkısıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Diyarbakır'ın yolları büyük oranda kazılarak yağmursuyu şebekesi ve ayrı kanalizasyon hattı döşeme çalışmasının yüzde 65'i tamamlandı.


45 Km Yağmursuyu, 85 Km Kanalizasyon Şebekesi Döşendi


2013 yılından bu yana 45 kilometre yağmursuyu, 85 kilometre de kanalizasyon şebekesi döşeyen DİSKİ, bir aksilik çıkmaması halinde, 22 kilometrelik yağmursuyu ve 28 kilometrelik kanalizasyonu da Haziran 2015 tamamlamayı hedefliyor.
Yaklaşık 23 milyon avroya mal olacak çalışma hakkında bilgi veren DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, geçmişte de içme suyu ve kanalizasyon şebekesi inşa çalışması yürütülürken yolların kazıldığını, ancak çalışmanın tamamlanmasıyla kentin ve kent halkının rahat bir nefes aldığını söyledi.


Kentin Geleceği İçin Yollar Kazılıyor


Kanalizasyonların açıktan aktığı, bu nedenle bulaşıcı hastalıkların yaşandığı, musluklarından bir damla suyun akmadığı, evlerde tankerlerle getirilen suyun kullanıldığı günlerden; 24 saat temiz suyun aktığı, atık suların kolektörler vasıtasıyla toplandığı, arıtılarak Dicle Nehri'ne akıtıldığı bu günlere gelindiğine dikkat çeken Karatekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yağmursuyu kanalını örme çalışması nedeniyle vatandaşların zorluklar yaşadığını, günlük hayatlarına hemen yansımadığı için öneminin anlaşılamadığını biliyoruz. Ancak bugün gelecek DİSKİ tarafından yürütülen altyapı çalışmalarıyla örülüyor. Bu nedenle halkımızın; kentin 50 yılını güvence altına alacak altyapı çalışmaları nedeniyle yolların kazıldığını bilmesini istiyoruz."

Haziran da Tamamlanacak

Kentin her geçen gün büyüdüğünü, altyapının da buna paralel geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Karatekin, 2013 yılından bu yana 45 kilometre yağmursuyu, 85 kilometre de kanalizasyon şebekesi döşendiğini, bir aksilik çıkmaması halinde, 22 kilometrelik yağmursuyu ve 28 km kanalizasyonun da Haziran 2015 tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Tüm emeklerin ve olanakların kentin altyapısı, yani geleceği için kullanıldığını kaydeden Karatekin, "DİSKİ Genel Müdürlüğü bugün artık son 15 yılda yapılan yatırımları, daha da büyüterek Diyarbakır'ın modernleşmesine katkı sağlıyor." dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Zülküf Karatekin Avrupa Birliği Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title