Haberler

Diyarbakır'da AK Partili Eski Başkan'a Silahlı Saldırı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir eczaneye düzenlenen silahlı saldırıda Eski Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca, hayatını kaybetti.

AK Parti Gençlik Kolları eski Başkanı Yunus Koçak'ın Diyarbakır'daki eczanesine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Saldırıda Yunus Koca, yaşamını yitirdi.

OLAY YERİNDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Edinilen bilgilere göre olay, Sur ilçesi Dağkapı semtinde meydana geldi. AK Parti Diyarbakır eski İl Gençlik Kolları Başkanı olan Yunus Koca, kendisine ait eczaneye gittiği sırada kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

KALDIRILDIĞI HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulansla Diyarbakır Selahaddin-i Eyyubi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yunus Koca, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Güvenlik güçleri, olay yerine güvenlik şeridi çekerek delil aradı. Çevredekilerin ifadelerini de alan polis, zanlı veya zanlıların yakalanması için geniş çapta soruşturma başlattı.

SON MESAJI "YUHH BİZE BEE...!" OLMUŞTU

Cenazesi otopsi için morga kaldırılan Yunus Koca, son olarak Twitter hesabında şu paylaşımı yapmıştı:

"Bu kadar Kürd'ün, Arab'ın, Zaza'nın, Ermeni'nin, Çerkez'in, Süryani'nin olduğu bir ülkede milliyetçilik üzerinden siyaset yapmak ahmaklıktır. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı günler. Bir tarafta teknesi batıp kıyılara vuran çocuk yaşta mülteci bedenleri. Bir tarafta bombalarla parçalanmış çocuk bedenleri Yuhh bize bee.!"

JİTEM'CİYİZ DİYEREK TEHDİT ETMİŞLER

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden AKP Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın bir hafta önce emniyete müracaat ederek tehdit edildiğini belirtiği öğrenildi. Eczacı olan Yunus Koca ve kalfası polise verdikleri dilekçede kendilerini tehdit eden şahsın, "Ben devlet görevlisiyim, istihbarattanım. JİTEM'denim" dediğini belirtti.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ EMNİYETE VERDİ

Eczanenin dışındaki güvenlik kamerası kayıtlarını emniyete veren Koca, söz konusu şahsın kimliğinin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Ancak aradan 12 gün geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı, Kocak'ı tehdit eden şahsın yakalanmadığı öğrenildi.

"DEVLET GÖREVLİSİYİM"

Yunus Koca ve eczanesinde kalfa olarak çalışan Yusuf Kaya'nın 19 Ağustos'ta Yenişehir Polis Merkezi amirliğine giderek tehdit edildiklerine dair şikayette bulundukları ortaya çıktı. Kalfa Kaya ifadesinde, "Şahıs eczaneye geldi, devlet görevlisiyim. İstihbarattanım dedi. Ben daha sonra uğrarım dedi. Yunus Beyin geleceğini söyledim, tedirgin oldu. Beni istihbarattan ekip bekliyor. Telefonla konuşuyor gibi yaparak eczaneden ayrıldı." dedi.

ŞAHISTAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Yunus Koca ise ifadesinde şu ifadeleri kullanmış: "Eczanemde sadece kalfamın olduğu saatte 35-40 yaşlarında düzgün Türkçe konuşan bir şahıs gelerek kalfama kendisinin JİTEM olduğunu, istihbarat elemanı olduğunu ve benim adımı vererek beni aradığını sonra geleceğini söyleyerek ayrılmış. Şahıs ayrıca 15 Ağustos'ta eczaneyi gözetlemiş. Kapının önünde bekledikten sonra gitmiş. Bugün (18.08.2015) yine eczaneye gelmiş, beni sormuş. Kalfam arayarak bu durumu bana söyledi. Yenişehir Polis Merkezine geldim. Konuyla ilgili olarak kendisini JİTEM'ci istihbarat elemanı olarak tanıtan bu şahıstan davacı ve şikayetçiyim. Geçmiş dönemde AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı yaptım. Bu durum beni oldukça tedirgin ediyor. Şahsın tespit edilmesini ve olayın açıklığa kavuşturulmasını talep ediyorum."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Yusuf Kaya Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (255)

AKP PKK EL ELE DİYEN HAYSİYETSİZLER:

1-Pkk bugüne kadar neden chp mhp bürolarına saldırı yapmadı. . . akp nin ama yüzlerce bürosuna saldırı yapıldı. . . Madem pkk ve akp el eleydi. . . Bu 2003 ten 2015 kadar hep böyleydi2-Pkk niye hiç chp mhp li başkan veya millet vekili adayı öldürmedi ama akp li öldürdü. . . NEYSE BİRİLERİ İÇİN ŞEREFSİZCE HİÇ UTANMADAN İFTİRA ATMAK ŞİAAR OLMUŞ. . . HANİ BAŞKANLIK GELECEK GÜNEYDOĞU PARÇALANACAKTI. . . MADEM ÖYLE HDP NİYE DESTEK VERMEDİ. . . .

136
7
yanıtYanıtla
xy:

secimden sonra yollariniz ayrildi gülen gibi önce kanka idiniz , simdi birbirinizi kullandik tan sonra kan düsman oldunuz birbirinize , merak etme cikarlariniz öne ciktimi yine kanka olursunuz.

yanıt4
yanıt15
anlayana:

malmısın chp mhp nin doğuda kaç bürosu var? gezmeye gidemiyorsun oralara bırak seçim bürosu açmayı.

yanıt5
yanıt0
SÖZ SAHİBİ:

YAZIYI İYİ OKUMADIN GALİBA 2003-2015 ARASI HEP BÖYLEYDİ. . . HER SEÇİM ÖNCESİ SANA ONLARCA HABER BULURUM. . . . GOOGLE>arama sonuçları>herhangi bir zaman>her seçimden önceki 1-6- ay aralığını seç ve arama yap. . . görürsün. . .

yanıt0
yanıt12
DDD:

ÇOK İYİ OLMUŞ

14
123
yanıtYanıtla
METİN:

AYNISI KARDEŞİNE AİLENE OLUR İNŞALLAH ALÇAK PKK LI SENİ

yanıt9
yanıt2
Adınızı YazınDFDF:

ÇOK SEVİNDİM

12
94
yanıtYanıtla
KAZIM:

Basmı dedin anlamadım. . ????

yanıt1
yanıt1
AS:

HDP YE OY VERMEYE DEVAM EDİN. . . . GÖRÜYONUZ DOĞUNUN HALİNİ

35
38
yanıtYanıtla
KUUUÜÜÜRT:

BUNU DOĞU İSTEMİYOR Kİ, VEYA GUNEYDOĞU VEYA AKDENİZ VEYA EGE, MARMARADA DEĞİL İÇ ANADOLU DA KARADENİZDE DEĞİL İSTEMEYENLER NOKTASAL YERLER MESELA RTE, AK PARTİ MESELA MHP LİDERİ ÇARKIN MENFAATİNİ RANTINI HIRSIZLIĞINI YAPANLAR

yanıt4
yanıt2
Tüm 255 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title