Haberler

Diyarbakır'da AK Parti İlçe Başkanına Terör Saldırısı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Pkk'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in cenazesi, ilçeye bağlı Yeşilsırt köyünde toprağa verildi.

İlçe merkezinin çıkışında kendisine ait akaryakıt istasyonunda akşam teröristlerce uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden ve otopsinin ardından ailesine teslim edilen AK Parti İlçe Başkanı Aktert'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, ambulansla Türk bayrağı asılan araçların oluşturduğu konvoy eşliğinde Dicle ilçesine getirildi.

İlçedeki Yeni Cami'de kılınan cenaze namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mehdi Eker ve Cevdet Yılmaz ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından kıldırıldı.

Bakan Tüfenkci, cenaze namazının ardından yaptığı açıklamada, muharrem ayında değerli bir başkanı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi.

"Bu davanın mensupları şehadetle büyüyorlar"

Aktert'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır, AK Parti camiasına ve tüm Diyarbakır'a başsağlığı dileyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Sivil inisiyatif ve siyasete tahammül edemeyen, terörle, korkutmayla, tehditle ve şantajla halkın iradesini gasbetmeyi siyaset sayan, yalan üzerine illerde ve ilçelerde siyaset yapanlar yeri geliyor terörden ve silahların susmasından bahsediyor. Ama geldikleri noktada sandıkta yenemediklerini halkın gönlüne giremediklerine görünce bu toprakların yetiştirdiği kahraman bir kardeşimizi şehit ettiler. Ondan sonra ise kalkıp hiç utanmadan, sıkılmadan birilerine mesaj verebiliyorlar. Onlar birilerinin maşası olabilirler ama Deryan başkanımız bu topraklarda yetişen ve bu topraklarda siyaset yapan buradaki insanlara iş, AŞ bulmak ve refah düzeyinini daha yükseğe çıkartmak için siyaset yapıyordu."

Tüfenkci, halkın huzuru ve mutluluğu için siyaset yaptıklarını vurguladı.

"Bu halkı PKK illeti ve zilletinden kurtaracağız"

"Aktert siyaset alanında susturulamadığı için kalleşçe ve haince katledildi. Biz inanıyoruz ki, bu davanın mensupları şehadetle büyüyorlar. Bu dava şehit verdikçe büyüyen bir davadır. Herkes şehitlerin haberlerini duyunca biraz daha davasına sahip oluyor." diyen Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Unutmayın ki, kefen giyerek meydanlara çıkan ve o şekilde siyaset yapan bir lidere sahibiz. Dolayısıyla şehit ederek hiçbir AK Partili başkanı ve gönüldaşlarını korkutamazlar, yıldıramazlar. Biz buna asla ve asla izin vermeyiz. Bunu gerçekleştirenler ve alkış tutanlar elbetteki hem bu millet huzurunda hem de yargı huzurunda hesap verecekler. Kimse tehditle veya silahları konuşturarak bir yere varamayacağını, bu topraklardaki halka hiçbir fayda sağlamayacağını gördü. Biz bu halkla beraberiz. Halkın içerisinden çıkan insanlar olarak halkımıza sahip çıkacağız. Bu halkı PKK illeti ve zilletinden kurtaracağız."

"PKK AK Parti'yi hedef alıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Aktert'in ailesine ve tüm partililere başsağlığı diledi.

Bazı zamanlarda sözün anlamını yitirdiğini dile getiren Eker, hain terör örgütü PKK'nın bir takım karanlık odakların maşası olarak Türkiye'de kan akıttığını aktardı.

Eker, terör örgütünün güvenlik kuvvetlerine ve masum insanlara saldırdığını, çoluk çocuk, sivil, genç yaşlı ayrım yapmadığını, AK Parti yöneticilerini de açıkça hedef aldığını belirtti.

"Değişik zamanlarda bu tehdit mektuplarını hepimiz alıyoruz. Deryan kardeşim şehadetiyle hepimize ve bütün Türkiye'ye bir ders verdi. Tıpkı önceki gün Van Özalp AK Parti İlçe Başkan Yardımcımızın şehadetiyle verdiği mesaj gibi, tıpkı önceki haftalarda Şemdinli'de milletvekili adayımız Ahmet beyin şehadetiyle verdiği mesaj gibi. PKK, AK Parti'yi hedef alıyor." ifadelerini kullanan Eker, bu saldırılarla PKK'nın AK Parti'ye olan ilgiyi azaltmaya, insanları korkutmaya çalıştığını söyledi.

Eker, "PKK bir Pol Pot rejimi peşinde. PKK'nın Kürtlere yönelik hiçbir hayırlı adımı, teşebbüsü ve düşüncesi bugüne kadar olmamıştır. PKK'nın Kürtlerin değerleriyle, inancıyla, örfüyle adetiyle hiçbir ilişkisi yoktur." dedi.

"Bizi öldürerek tüketemezsiniz"

PKK'nın zulmüne rıza göstermediklerinin, bundan sonra da göstermeyeceklerinin altını çizen Eker, "Bizi öldürerek tüketemezsiniz. Deryan kardeşim gibi şerefli bir ölümü zulme rıza göstermeye yeğleriz. PKK AK Partililere dönük bu kanlı eylemleri gerçekleştirerek bizi doğruları söylemekten, haykırmaktan, Türkiye'nin Türk ve Kürt soylu vatandaşlarına hizmet etmekten asla alıkoyamaz." diye konuştu.

Mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan Eker, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için varolan AK Parti'nin başkalarının hesabına taşeronluk yapan bir parti olmadığını aktardı.

Eker, hain şer odaklarının emellerine ulaşmasına AK Partililerin fırsat vermeyeceklerine dikkati çekerek, "Şehidimiz Derya'nın verdiği mesaj budur. Biz AK Partililer bu mesajı dosta, düşmana bütün Türkiye'ye ve dünyaya Dicle'den haykırıyoruz." dedi.

"Hak ettikleri cezayı görecekler"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz ise bu saldırının kişisel bir hedeften öte, ülkenin huzurunu bozmaya, birliğini kardeşliğini yok etmeye yönelik olduğuna dikkati çekti.

"Korkunun ortadan kalkmasından korkan bir örgütle karşı karşıyayız. Bu örgüt korku yayarak, insanları sindirmeye ve siyaseti ortadan kaldırmaya, demokratik siyaset alanlarını yok etmeye çalışıyor. Çünkü özgürlüğün, demokrasinin, siyasetin olduğu yerde kendisine bir yaşam alanı olmadığını gayet iyi biliyor." diyen Yılmaz, PKK'nın insanları susturmaya, korkutmaya, dehşete düşürmeye çalıştığını ancak bunda hiçbir zaman başarılı olamayacağını belirtti.

Yılmaz, bugüne kadar nasılki terör saldırılarından yılmadılar ise bundan sonra da AK Parti'nin neferleri olarak siyasete devam edeceklerini söyledi.

Terör örgütü ne yaparsa yapsın, birlik ve kardeşliğin daha da pekiştirileceğini anlatan Yılmaz, "Korkmayacağız, yılmayacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Zalimler kısa süreli zararlar verebilirler ama hiçbir zaman başarılı olamazlar. Bu milletin vicdanında da adalet sisteminde de hak ettikleri cezayı göreceklerdir." diye konuştu.

Yılmaz, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayarak, "Terörü ülkenizin, bölgemizin, insanımızın gündeminden çıkaracağız." ifadesini kullandı.

AK Parti Milletvekili Ensarioğlu, bu saldırıyla terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünün ortaya çıktığını dile getirdi.

Ensarioğlu, "Bu halk kimseye boyun eğmedi, kimseden korkmadı. Zulme de boyun eğmeyecek." dedi.

Aktert'in naaşı, ilçeye bağlı Yeşilsırt köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır AK Parti Dicle PKK Politika Güncel Haberler

title