Haberler

Diyarbakır'da Alkollü İki Kişi Ahmet Arif'in Büstünü Tahrip Etti

Güncelleme:

Diyarbakır'da tarihi surların girişinde yer alan parkta bulunan Şair Ahmet Arif'e ait büst alkollü olduğu belirtilen iki kişi tarafından tahrip edildi.

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'ni kaplayan tahi surlardaki Tek Kapı ile Çift Kapı arasında, surun dış kısmındaki parkta bulunan şair Ahmet Arif'in büstü, 2 kişi tarafından tahrip edildi. Diyarbakırlı şair ve yazar Şeyhmus Diken, büstün 2 hafta önce tahrip edildiğini belirterek, belediye ekiplerinin onarmak üzere büstü aldığını, ancak henüz yerine konulmadığını söyledi.

BELEDİYE: ONARILACAK

Belediye yetkilileri de büste zarar verildiğini belirterek, "Büste zarar vermişler. Tabi görevlilerimiz yakalamış. Daha sonra Ahmet Arif'in büstünü onarmak için alınmış. Şu an büstün ve kaidenin yeniden onarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Hırsızlar daha sonra ne olduğu konusunda bilgim yok" diye konuştu.

2 ALKOLLÜ SALDIRGAN HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Emniyet yetkilileri, olayla ilgili olarak gözaltına alınan alkollü 2 kişinin, haklarında kamu malına zarar vermekten işlem yapıldığını; ifadelerinin ardından serbest bırakıldığını söyledi.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şeyhmus Diken Diyarbakır Ahmet Arif 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title