Haberler

Diyarbakır'da 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

DİYARBAKIR merkez Sur Kaymakamlığı ve Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla kentte Cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure dağıttı.

DİYARBAKIR merkez Sur Kaymakamlığı ve Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla kentte Cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure dağıtımında güvenlik önlemleri alan polislerin arasında ilk kez başörtülü kadın polisler dikkat çekti.

Sur Kaymakamlığı ve Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı. Ulu Cami önünde Cuma namazı sonrası stantlar kuruldu. Aşure dağıtım törenine Sur Kaymakamı Memduh Tura, Sur Belediyesi Başkanlığı da yapan Vali Yardımcısı Bilal Özkan ile vatandaşlar katıldı. Muharrem ayının İslam alemi için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Kaymakam Tura, daha sonra üzerinde Türk bayrağının simgesi olan hilal ve yıldızın motiflendiği aşureyi dağıttı. Büyük kazanlardaki aşurelere vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, aşurelerin 5 bin kişiye dağıtılacağı belirtildi.

Güvenlik önlemlerinin de alındığı aşure dağıtımında, kentte görev yapan başörtülü kadın polislerin de ilk kez görev alması dikkat çekti.

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sur Kaymakamlığı Memduh Tura Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title