Haberler

Diyarbakır'da 40 Derece Sıcakta Anzele Suyunda Serinlik

Güncelleme:

Diyarbakır'da Ramazan ayının son haftasında 40 dereceyi aşan sıcaklardan bunalanların bazıları camilerde 'sünnet' olduğunu söyledikleri kaylule (öğlen) uykusuna dalarken, bir kısmı ise Karacadağ'dan gelen buz gibi yer altı kaynak suyunun etrafında çember oluşturarak suya gün boyu ayaklarını sokuyor, kıyafetleri ile suyun içine oturup serinlemeye çalışıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin Çiftkapı mevkiinde bulunan tarihi Anzele bölgesindeki yeraltı suyu gölgede 40 dereceyi aşan sıcaklardan bunalan vatandaşların akınına uğruyor.

SERİNLEMEK İÇİN SIRAYA GİRİYORLAR

Karacadağ eteklerinden çıkıp Çiftkapı semtinden kente akan Anzele suyu, büyük küçük herkes serinlemek için adeta sıraya girdiği yer haline geldi. Sıcaklardan bunalan vatandaşların bir kısmı camilere sığınıp sünnet olarak kabul edilen ve kaylule ismi verilen öğle uykusuna dalarken, büyük bölümü ise öğleden sonra Anzele suyunun etrafında toplanıyor. Ayakkabılarını çıkarıp paçalarını sıyıran erkekler, çember oluşturarak suya ayaklarını sokuyor.

ELBİSELERİYLE SUYUN İÇİNE OTURAN DA VAR

Buz gibi suya ayaklarını sokarak serinlemenin keyfini yaşayan vatandaşlar sırayla yarımşar saat arayla suya giriyor. Oruç olmanın da verdiği bitkinlikle adeta kendinden geçen bazı erkekler ise, elbiseleriyle suyun içine oturarak saatlerce çıkmıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Karacadağ Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (3)

Kemal Polat:

Hiçte göründüğü gibi olmuyor. . Haftanın 7 günü sabah 6 dan gece 12 ye kadar hep çocuklar içinde yüzüyor. . Her türlü hastalığı içinde barındırıyor. . Tam bir mikrop yuvası. . Çocuklar içine idrarını yapıyor tükürüyor sağlıksız koşullarda serinliyorlar. .

1
0
yanıtYanıtla
DON CORLEONEMobil-IOS:

Yorum yazan Çorumlu Ali,Diyarbakırlıların eğitimsizliğini eleştirmeden önce kendi eğitimini bir tamamla cahil kardeş,yazdığın yorumda en az 8 yazı hatası var.

0
0
yanıtYanıtla
ali corumlu:

bu diyarbakır niy bu kadar geri kalmış arkadaşlar bu pkk ve ehitimsizlik su suyun güzell bakarmısın cenetten bi köse hdp arkadas bu kürt halkına iyiliniz pkk bi r mesafe koyun pkk bu bölgenin panzehidir silahla barış olmaz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title