Haberler

Diyarbakır'da 4 Kişinin Öldüğü Olaylarla İlgili 34 Silah Ele Geçirildi

Güncelleme:

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda değişik çap ve markada 34 silah ile bol miktarda fişek ele geçirildiğini açıkladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kentte Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesi ile başlayan ve toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda değişik çap ve markada 34 silah ile bol miktarda fişek ele geçirildiğini açıkladı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesinin ardından çıkan olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz 9 Haziran günü saat 15.00 sıralarında Yenişehir ilçesi Şehitlik semti 190'ıncı Sokakta bulunan Yeni İhya-Der önünde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu dernek başkanının öldürüldüğünü, daha sonra farklı yerlerde çıkan olaylarda 3 kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı.


Çıkan olaylarda 11 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığını kaydeden Solmaz, olayla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Solmaz, olaydan bir gün sonra 27 farklı adrese eş zamanlı operasyon yapıldığını belirterek, 2 gün boyunca çeşitli çap ve markada 34 silah ele geçirildiğini vurguladı.

Solmaz, olaydan sonra yapılan çalışmaler ve operasyon sonucunda 7 tabanca, 4 kalaşnikof tüfek, 22 av tüfeği, 1 Uzi marka silah, 27 şarjör, bin 84 adet fişek, 1 dürbün, 3 sopa ve 1 sallama tabir edilen bıçak ele geçirildiğini ifade etti.

18 KİŞİ GÖZALTINDA

Yaşanan olaylarda şu ana kadar 18 kişinin gözaltına alındığını belirten Başsavcı Solmaz, şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.

Başsavcı Solmaz, olayın faillerinin yakalanması amacıyla yürütülen soruşturmanın tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam ettiğini belirterek, "Olası her ihtimal titizlikle araştırılıyor. Soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Solmaz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title