Haberler

Diyarbakır'da 29 Ekim Kutlamaları

Diyarbakır’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla valilik önünde etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla valilik önünde etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır'ın Sur ilçesine kayyum olarak atanan Belediye Başkanı Bilal Özkan, 7. Kolordu Komutanı Ali Sivri, İl Jandarma Komutanı Ali Demir, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Asker ve polisin birlikte güvenlik önlemi aldığı alana vatandaşlar üst aramaları yapıldıktan sonra alındı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile 7. Kolordu Komutanı Ali Sivri, tören selamlama aracına binerek vatandaşları selamladı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende Vali Aksoy günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Vali Aksoy'dan 15 Temmuz ve kardeşlik vurgusu

29 Ekim kutlamalarında konuşan Vali Aksoy, "Türkiye cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün benim en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin 93. yıldönümü kutluyorum. Tarih göstermiştir ki, din dil ırk mezhep ayrımı olmaksızın herkesin etrafında kenetlenebileceği en güçlü dayanak en güçlü ortak payda ve en doğru yönetim biçimi cumhuriyettir. Bu ülkede yaşayan herkes bu cumhuriyetin öz evladıdır ve cumhuriyetin eşit derecede sahibidir. Ülkemizin beşeri ve fiziki sermayesini artırmasından bölgede ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olan şer odaklarının hain girişimine milletimiz gereken cevabı vermiş ve milli iradeye 15 Temmuz gecesi, destansı duruşla sahip çıkmıştır. Kardeş kavgalarının olmadığı özgür ve demokrasi içinde yaşayan bir Türkiye'nin toplumun tüm kesimlerinin katkı ve çabaları ile daha da güçleneceğine olan inancımız tamdır" dedi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin öğrenciler tarafından yazılan şiir ve kompozisyonlar okundu. Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören askerlerin, gazilerin ve öğrencilerin geçişi ile sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Ali Sivri 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title