Haberler

Diyarbakır'da 24 Tabur Askerin Katılımıyla Operasyon Başlatıldı

Güncelleme:

Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik tam 24 tabur askerin katılımıyla dev bir operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'da 7'nci Kolordu Komutanığına bağlı 24 tabur askerin katılımıyla terör örgütü PKK'ya yönelik dev bir operasyon başlatıldı.

KENEVİR EKİM ALANLARI DA İMHA EDİLDİ

Diyarbakır Lice kırsalında 24 taburun katılımıyla yapılan kapsamlı harekat çerçevesinde, PKK'nın aralarında lider kadrosundan isimlerinin de yer aldığı önemli grupları, Lice kırsalından sökülmeye başlandı. Operasyon ile PKK'nın finans kaynakları arasında önemli yer tutan uyuşturucu yapımında kullanılan kenevir ekim alanları da imha edildi.

PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLATILDI

Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu, perşembe günü Lice kırsalında başlatıldı. Operasyon, 7. Kolordu'nun sevk ve idaresinde yapılıyor. Harekatın komutanı, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz. Kolordu seviyesinde yapılması ve 24 taburun katılımı, harekatın büyüklüğünü ve önemini ortaya koyuyor. Operasyona; komondolar, jandarma özel harekat ve polis özel harekat birliklerinin yanı sıra köy korucuları da katılıyor.

Operasyonun amacı ana hatlarıyla şöyle:

Lice ilçesi kuzey ve güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek.

Bölgede PKK tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek.

Bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek.

KENEVİRLER ASKERLER TARFINDAN SÖKÜLDÜ

Operasyonun ilk iki günü içinde; örgütün eylemlerinde kullanmak üzere daha önce sakladığı çok sayıda silah ve mühimmat, tuzaklanmış veya kullanıma hazır bir çok EYP (el yapımı patlayıcı), EYP yapımında kullanılan tonlarca patlayıcı madde ve teröristlerin kullandığı çeşitli malzemeler ele geçirildi. Terör örgütünün en büyük gelir kaynaklarından biri olan uyuşturucu madde üretiminde kullanılan tarlalardaki yüzbinlerce kök kenevir de imha edildi. Operasyonla, PKK'nın kırsaldaki grupları ile yapılanmasına büyük bir darbe indirildi.

PATLAMAYA HAZIR AMONYUM NİTRAT BULUNDU

Operasyon çerçevesinde arazi arama ve tarama faaliyeti yürütülüyor. Lice ilçesi Sınır Mahallesi kırsalında Sınır tepe bölgesinde, operasyonda görevli güvenlik kuvvetlerine saldırı yapmak amacıyla döşenmiş vaziyette 4 farklı alanda 5 büyük mutfak tüpü ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 1 uzaktan komutalı ateşleme sistemi, 8 büyük boy pil düzeneği ile hazırlanmış 300 kilogram patlamaya hazır amonyum nitrat ele geçirildi.

GİZLENMİŞ SİLAHLAR

Operasyonun ikinci gününde Lice ilçesi Yeşilburç Mahallesi kırsalında gizlenmiş vaziyette; 4 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 15 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, 321 adet adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği fişeği, 7 adet roketatar mühimmatı,

9 adet roketatar sevk fişeği, 8 adet şarjör çantası, 59 adet muhtelif giyim malzemesi, 800 metre elektrik kablosu,

1 adet örgütsel doküman ele geçirildi.

LAZER POİNTER BULUNDU

Lice ilçesi Oymaklı Tepe bölgesinde tespit edilen sığınak içerisinde; 1 adet kullanıma hazır Lav silahı, 1 adet lazer pointer, 3 adet muhtelif giyim malzemesi bulundu. Lice ilçesi Çağdaş köyü Kevrihaçki tepe bölgesinde kayalık alanda 3 farklı noktada gizlenmiş vaziyette EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen 177 çuval toplam 8 bin 850 kilogram Amonyum Nitrat ele geçirildi.

Sağlık köyü Hamzabey mezrası yakınlarında dere yatağında 2 farklı noktada gizlenmiş vaziyette EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen 23 çuval toplam bin 150 kilogram Amonyum Nitrat bulunarak imha edildi. sağlık köyü Hamzabey mezrası yakınlarında dere yatağında bidon içerisinde gömülü vaziyette 29 çift arazide kullanıma uygun özellikte ayakkabı ele geçirildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İbrahim Yılmaz Diyarbakır Lice Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title