Haberler

Diyarbakır'da 2015–2016 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders İle Başladı

Güncelleme:

2015–2016 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası, Diyarbakır'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata'nın Anıt Park'taki Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Yenişehir İlkokulu'nda devam eden törene, Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, kurum yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okuldaki ilk derse katılan Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel ve İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, burada öğrenciler ile bir süre sohbet ederek bakanlık tarafından gönderilen kitapları öğrencilere dağıttılar.

Hurata, "Yoğun Bir Çaba Sarf Ettik"

İlk dersin bitiminden sonra 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte yapılan hazırlıklar ve mevcut durum ile alakalı olarak Diyarbakır'ın eğitim durumuna ilişkin basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, "2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Diyarbakır genelinde 460,724 öğrenci okulla buluşarak ders başı yapacaktır. Diyarbakır ili genelinde 11,317 derslikten oluşan 1568 okulumuzda 19,452 öğretmenimizle öğrencilerimize yönelik eğitim öğretim hizmeti vermekteyiz. Tatil dönemi içerisinde il yöneticilerimiz tarafından okullarımız ziyaret edilerek eksiklikler ve ihtiyaçlar yerinde tespit edilerek, eğitim öğretim yılı başlamadan eğitim kurumlarımızın hazır hale getirilmesi için yoğun bir çaba sarf edilmiştir. 2014-2015 yılı içerisinde 1181 derslikli 89 okulumuzun yapımını tamamlayarak hizmete açılmıştır. Halen yapımı devam eden 1347 derslikten oluşan 76 okulumuz bulunmaktadır. Bunların yanında ayrıca 181 okulumuzun onarımına ilişkin çalışmalar yürütülmüş ve yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmiştir. Ayrıca 400 kişilik 2 pansiyon, 1 spor salonu ve 260 kişilik 1 öğretmenevinin yapımı tamamlanmış olup, 1300 kişilik 6 pansiyon 3 spor salonu 16 atölyenin yapımı devam etmektedir" dedi.

6 Milyon 103 Bin 140 adet Ders Kitabını Dağıtıldı

Yeni yapılan okulların donatım ihtiyaçlarının giderilmesi için yaz döneminde tüm tedbirlerin alındığını belirten Hurata, "Okullarımıza 2800 adet sıra masa takımı dağıtımı yapılmış ve diğer donatım malzemesi ihtiyaçları giderilerek hazır hale getirilmiştir. Yeni eğitim öğretim yılında kullanılmak üzere öğrencilerimize Bakanlığımızca gönderilen 6.103,140 adet ücretsiz ders kitabının dağıtımı ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. Bu gün itibariyle tüm öğrencilerimizin ders kitapları sıralarında olacak şekilde çalışmalar yürütülmüştür. 2015–2016 eğitim öğretim yılında 2811 yerleşim biriminden, 66,413 öğrencimiz, 5661 araçla taşınmak suretiyle eğitim öğretime erişimleri sağlanacaktır" ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır'a Bin 990 Öğretmen Ataması

Diyarbakır'daki öğretmen durumu hakkında da değerlendirme yapan Hurata, "İl genelinde öğretmen norm kadromuz 21,915 olmasına rağmen ilimizde halen 19 bin 452 Öğretmen görev yapmaktadır. Norm kadroya göre farklı branşlarda toplam 2 bin 463 öğretmen ihtiyacımız bulunmaktadır. Son öğretmen atamalarında ilimize bin 990 öğretmen ataması yapılmış olup, yeni atanan öğretmenlerimizden büyük kısmı görev yerlerinde başlamış, geriye kalanlar ise bayram tatilinin sona ermesiyle göreve başlayacaklardır. İhtiyaç duyulan branşlarda ücretli öğretmen görevlendirilmesi suretiyle hiçbir okulumuzda boş ders kalmayacak şekilde planlamalar yapılmış olup, bu konuda tüm tedbirler alınmıştır. İlimiz genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısı temel eğitim okullarında 39, ortaöğretim okullarında ise ortalama olarak 42'dir" dedi.

Hurata, "Dershane İhtiyacı Ortadan Kalkmıştır"

TEOG'da önceki yıla nazaran hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını vurgulayan Hurata sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"2015 yılı TEOG yerleştirmeleri sonucunda 33,764 öğrencimiz örgün eğitim sistemine dahil olmuş olup, 1803 Öğrencimiz yaygın eğitim kapsamındaki açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmiştir. TEOG yerleştirme işlemlerinde herkese 3 defa nakil talep hakkı verildiği için ve okul kontenjanlarının belirlenmesi sürecinde alınan tedbirler sonucu geçen yıl için yaşanan sıkıntılar bu sene yaşanmamıştır. Bakanlığımızca yürürlüğe konulan Destek Kursları kapsamında tüm planlamalar tamamlanmış olup, il genelinde 3557 derslikte olmak üzere toplamda 421 okulumuzda eğitim destek kursları açılacaktır. Açılacak olan bu kurslarımızdan ücretsiz olarak 35,607 öğrencimiz faydalanacak olup, ilimiz genelinde dershane ihtiyacı ortadan kalkmıştır" şeklinde tamamladı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yenişehir Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title