Haberler

Diyarbakır'da 2 Yıl Aradan Sonra Ilk Fuar Açıldı

Diyarbakır'da 2 yıl aradan sonra ilk fuar açıldıDİYARBAKIR'da, terör ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle ertelenen fuar organizasyonlarına, 2 yıl aradan sonra yeniden ev sahipliği yapıyor.

Diyarbakır'da 2 yıl aradan sonra ilk fuar açıldı

DİYARBAKIR'da, terör ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle ertelenen fuar organizasyonlarına, 2 yıl aradan sonra yeniden ev sahipliği yapıyor. Bugün başlayan 8'inci Ortadoğu Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı, 22 Nisan'a kadar açık olacak.

TÜYAP tarafından organize edilen ve valilik, büyükşehir belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası'nın yanısıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği 8'nci Ortadoğu Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın açılışı bugün yapıldı. Ortadoğu ülkelerindeki tarım ve ziraat alanında faaliyet yürüten çok sayıda kişinin katımıyla açılışı yapılan fuarda, Irak, Suudi Arabistan, İran, Katar ve Türkiye'den toplam 103 firma temsilcisi ile çiftçileri stand açtı.

Elazığ yolu üzerinde bulunan TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kurulan fuarın açılışında konuşan Vali Hüseyin Aksoy'un konuşması, yabancı konuklar için simultane olarak aktarıldı. Diyarbakır'ın sahip olduğu tarım potansiyeliyle Türkiye'nin en önemli şehirlerinin başında yer aldığını belirten Vali Aksoy, tarımsal arazi varlığı itibariyle toplam arazilerin yüzde 45'inin tarıma müasit olduğunu söyledi. Vali Aksoy, " Diyarbakır'da gerek zirai, gerekse de hayvancılıkta önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Mevcut tarımsal alanların sulama projeleri kapsamında bir çok faaliyet bunlara eklenmektedir. Özellikle Silvan Barajı projesi bu çalışmalar içerisinde önemli bir yer tutuyor. Silvan Barajı'nın gövde yüksekliği 175.5 metre ile tamamlandığında Avrupa'nın en büyük barajlarından bir tanesi olacaktır. Projenin tamamlanmasıyla 305 bin kişiye ek istihdam sağlayacaktır. Diyarbakır'da tarımsal üretimdeki bu farklar, yapılacak bu fuar ve organizasyonlarla kendini daha da geliştirmiş olacaktır. Fuarlar sektörlerin gelişmesine de çok önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ise, 2 yıl aradan sonra fuarın gerçekleştirdiğini hatırlatarak, fuar organizasyonunda yer alan kurumlara teşekkür etti. Diyarbakır'ın tarım kenti olduğunu anlatan Sayar, 40 bin dolayında çiftiye sahip bir kent olduğunu söyledi. Diyarbakır'ın tarımsal alanındaki hacminin önümüzdeki süreçte artacağını ifade eden Sayar, fuarda çiftçilerin yeni teknolojik aletler ve yeni ilişkileri geliştirme imkanını bulacağına işaret etti.

EN GÜZEL BUZAĞI, KEÇİ VE OĞLAKLAR YARIŞTI

Fuar etkinliği kapsamında Diyarbakır Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce 15 buzağı,15 kuzu,15 oğlak olmak üzere 3 ayrı kategoride en güzelleri seçildi. Güzellik yarışmasında 1'incilere Cumhuriyet altını, 2'inciye ve 3'üncülere de çeyrek altın verildi. Ayrıca yarışmaya katılım sağlayan hayvan sahiplerine yem, yem katkı maddeleri ve dereceye girmeyenlere de bir miktar para verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Ahmet Sayar Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title