Haberler

Diyarbakır'da 2. Seçim Güvenliği Toplantısı

Güncelleme:

Diyarbakır Valiliği tarafından yerel seçimlerin kentte huzurlu bir ortamda geçmesi amacıyla 2. Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç başkanlığında, kurum amirlerinin katılımıyla 30 Mart'ta yapılacak yerel seçim sürecinde alınan güvenlik hizmetleri değerlendirmek üzere toplantı düzenlendi.

Yerel seçim sürecinin kentte huzurlu bir ortamda geçmesi amacıyla Diyarbakır Valiliği tarafından 2. Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Vali Yardımcıları, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, merkez ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, askeri yetkililer katıldı.

DİYARBAKIR'DA 3 BİN 500 SANDIKTA OY KULLANILACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kıraç, seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi ve halkın iradesinin sandığa yansıması amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.Vatandaşların hür iradesinin sandığa yansıyabilmesi için alınması gereken tedbirlerin görüşüleceğini bildiren Kıraç, 1 milyon 607 bin nüfusa sahip Diyarbakır'da 923 bin 544 seçmenin 3 bin 500 sandıkta oy kullanacağını kaydetti. Diyarbakır'da bin 35 mahalle muhtarlığı ile 18 belediye başkanı seçiminin gerçekleşeceğini kaydeden Kıraç, valilik bünyesinde "Seçim Harekat Merkezi" oluşturulduğunu dile getirdi.

Siyasi partilerin il başkanlarıyla yaptıkları toplantıda seçimin barış ve huzur içerisinde geçmesi için protokol imzaladıklarını hatırlatan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç,
Siyasi partilerin seçim irtibat bürolarının önündeki 50 metre alanda döviz, afiş ve bayrak asılmasına karar verildiğini, araç konvoyu ve ses kirliliği konusunda da mutabakat sağlandığını belirtti.

"DİYARBAKIR'A HİZMET İÇİN BURADAYIZ"

Valilik bünyesinde 24 saat hizmet verecek Seçim İletişim ve Halkla İlişkiler Merkezi Birimi oluşturduklarını kaydeden Vali Kıraç, Herkesin 444 56 21 nolu telefona seçime yönelik sorununu iletebileceğini ifade etti. "İnsan sevgisini arkasına koymadığınız hiç bir girişim başarılı olamaz" diyen Vali Kıraç, Diyarbakır'da bulunuşlarının gayesinin Diyarbakır halkına hizmet etmek olduğunu bir kez daha hatırlatarak şöyle dedi:

"Başta anayasa olmak üzere ilgili kanunlar çerçeve içerisinde yansız ve tarafsız bir şekilde hizmetlerimizi hiç bir ayrım yapmadan yerine getireceğiz. Bizim en büyük gücümüz tankımız, topumuz, silahımız değildir, bizim en büyük silahımız insan sevgisidir. Bunu arkamıza koymadığımız sürece hiç bir organizasyondan başarı elde edemeyiz. Ülkemizin en önemli projelerinden biri olan çözüm sürecine en büyük katkının bu seçimden sonra da verilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Artık bu ülkenin Hayat kayıplarına tahammülü yoktur. Biz artık barışı, kardeşliği, huzuru, sanatı ve turizmi konuşalım. Zorluklar geçmişte kalmış olsun. Sürecin daimi hale gelmesi için hep beraber elimizden gelen gayreti gösteriyoruz"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Cahit Sıtkı Tarancı Diyarbakır Valiliği Cahit Kıraç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title