Haberler

Diyarbakır'da 14 Km Yeni Yol Açıldı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ve kırsal ilçelerinin gelişme bölgelerinde trafiği rahatlatmak ve ulaşılabilirliği artırmak amacıyla bu yıl 14 km yeni yol açtı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, trafiği rahatlatmak ve ulaşılabilirliği artırmak amacıyla Kayapınar, Bağlar, Yenişehir, Sur ve Ergani ilçelerinde yıl içinde 14 kilometre yeni yol açtı. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan, açılan 14 km yolun yanı sıra 26 km yeni yolda zemin düzeltme, kazı, dolgu, parke ve asfalt çalışması yürüterek, tamamlanma aşamasına getirildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından yıl içinde Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı'nda 1400 metre, Sipan Caddesi'nde 1000 metre, Nazım Hikmet Caddesi'nde 1400 metre, Mezopotamya Bulvarı'nda 1200 metre olmak üzere toplam 5000 metre yeni yol açılarak, söz konusu yolların alt temel, temel ve sathi kaplama çalışmasını tamamladı. Yine aynı ilçede Diclekent Bulvarı'nın devamında 1200 metre, Sipan Caddesi'nde 1000 metre, Jiyan Caddesi'nde 900 metre, Baba Tahir Caddesi'nde 2.200 metre, Nazım Hikmet Caddesi'nde 1000 metre, Mezopotamya Bulvarı'nda 230 metre, Ahmet Arif Caddesi'nde 350 metre, Sipan Caddesi'nde 700 metre olmak üzere toplam 8580 metre yolda kazı dolgusu yapılarak, yeni yol açma çalışması tamamlandı.
Yenişehir ilçesinin gelişme bölgelerinde ise Mir Cembeli Bulvarı'nda 1400 metre, Hilar Caddesi'nde 1400 metre, Şeyh Bedrettin Caddesi'nde 600 metre ve Döküm Sahası yolunda 1200 metre olmak üzere toplam 4230 metre kazı dolgusu yapılarak yeni yol açıldı.

Bağlar'da Şengal Caddesi, eski Siverek Yolu Caddesi ve Aram Tigran Bulvarı'nda toplam 4000 metre yolda alt temel, temel ve sathi kaplama çalışması tamamlanma aşamasına getirilirken, Yenişehir ilçesi Üçkuyular TOKİ yolu, Nuri Dersimi Bulvarı ve Hantepe'de toplam 3000 metre, Sur ilçesi Karaçalı, Bağıvar ve eski Silvan yolunda 12.000 metre yeni yolda alt temel ve temel çalışmasına devam edildi. Ergani'de ise 30 metrelik imar yolunda 60 bin m2 parke çalışması aralıksız sürdürüldü.

2015 yılında Kayapınar, Bağlar, Yenişehir Sur ve Ergani'nin gelişim bölgelerinin 25, 30 ve 50 metrelik imar yollarında 14.000 metre yeni yol açan, geri kalan 26.000 metre yeni yolda alt temel, temel ve sathi kaplama çalışması yürüten Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, söz konusu yollardaki zemin düzeltme, kazı, dolgu, parke ve asfalt çalışmalarını bitirme aşamasına getirdi.

Kapan: 14 km yeni yol açtık, 26 km yolda düzeltme, kazı, dolgu, parke çalışması yürüttük

Kentin gelişim bölgelerinde açılan yeni yol çalışmalarına ilişkin bilgi veren Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan, yol çalışmalarını devam ettiğini, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerindeki yeni yol açma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Kayapınar'da 5 kilometrelik yeni yol için temel, alt temel ve sathı kaplama çalışmasının devam ettiğini ifade eden Kapan, Yenişehir'de 4,5 kilometre, Kayapınar'da ise 8,5 kilometre yeni yol çalışmasını tamamladıklarını belirtti. Kapan, "Şu ana kadar merkez ilçelerimizde yürüttüğümüz çalışmalarda, 14 kilometrelik yeni yolun, altyapı dediğimiz kaya döşeme, kazı, dolgu işlerini tamamladık. Bunun 5 kilometresinde ise, şu an üstyapı dediğimiz temel, alt temel çalışmaları halen devam ediyor. Kasım ayının ortalarına kadar bu yol çalışmalarını tamamlayacağız." dedi.


2015 yılında Kayapınar, Bağlar, Yenişehir Sur ve Ergani'nin gelişim bölgelerinin 25, 30 ve 50 metrelik imar yollarında 14.000 metre yeni yol açtıklarına, geri kalan 26.000 metre yeni yolda alt temel, temel ve sathi kaplama çalışması yürüttüklerine dikkat çeken Kapan, söz konusu yollardaki zemin düzeltme, kazı, dolgu, parke ve asfalt çalışmalarının ise tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi. Yolların oturması için ilk yıl kaya dolgu, kazı dolgu yapıldığını, altyapı hizmetleri tamamlandıktan sonra ise üstyapı çalışmalarına geçtiklerini anlatan Kapan, Fırat Bulvarı, Sipan Caddesi, Nazım Hikmet Caddelerinde yaklaşık 5 kilometre sathı kaplama yaptıklarını, hava şartlarının uygun olması halinde kasım ayı sonuna kadar çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Mezopotamya Yerel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title