Haberler

Diyarbakır'da 10'uncu Sıradan Seçilen Hdp'li Berk: Doğrusu Beklemiyordum, Şaşırdım

Diyarbakır'da 10'uncu sıradan seçilen HDP'li Berk: Doğrusu beklemiyordum, şaşırdım

DİYARBAKIR'da HDP'den 10'uncu sıradan aday olan ve milletvekili seçilen Edip Berk, "Doğrusu beklemiyordum ama olunca şaşırdım yani. Çok sevindim ama şöyle diyordum 6-7 büyük başarıdır. 8-9 büyük bir galibiyettir. Ama 10 olunca nakavt net artık bir başka ifadesi yok" dedi.

Diyarbakır'da HDP'nin 10, Ak Parti'nin 1 milletvekili çıkardığı genel seçiemlerden HDP'nin 10'uncu sırada adayı Edip Berk, sevin yaşıyor. Diyarbakır'da daha önce 10'uncu sırada gösterilen Adnan Cengiz'in sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmesinin ardından yerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden müfettiş olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan ve 3 şiir kitabı bulunan 50 yaşındaki Edip Berk, listeye konuldu. Berk, 1997 yılında 'örgüte yardım ve yataklık' yaptığı gerekçesiyle yaklaşık 7 ay hapis yatan Berk, aday olmak için partiye 129 kişiyle birlikte başvuranlar arasında bulunduğunu kaydetti.

İlk açıklanan aday adayı listesinde adının olmadığını söyleyen evli ve 2 çocuk babası Berk, "Daha sonra 10'ncu sırada açıklanan arkadaşımız sağlık sorunları nedeniyle çekildi. Ben daha önce adım olmadığında da üzülmedim, o dönem başka yerlere içinde düşünüldüğümü duyuyordum. Benim için önemli olan seçim çalışmasında bulunmaktı. HDP'yi tanıtmak, anlatmak ve insanlarla iletişim içinde olmak benim için önemliydi. Sonra 10'ncu sıraya getirildiğimde ben 9 kesin diyordum. Zaferi kendi adıma değil, partim adına istiyordum. Doğrusu beklemiyordum ama olunca şaşırdım yani. Çok sevindim ama şöyle diyordum 6-7 büyük başarıdır. 8-9 büyük bir galibiyettir. Ama 10 olunca nakavt net artık bir başka ifadesi yok" dedi.

"BEN AYNI DURUMDA OLSAYDIM KABUL ETMEZDİM"

2011 genel seçimlerinde Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve yerine Ak Parti'den Oya Eronat'ın milletvekili olmasıyla Dicle'ye büyük haksızlık yapıldığını söyleyen Berk, "Çok büyük bir haksızlıktı. Ben olsam bir başkası 85 bin oy alsa ve iptal olsa, benim elime milletvekilliği geçmiş olsa ben almam, ben kabul etmezdim. 85 bin ayrı ayrı insanın yüreğinden evet almış insanın verdiği Dicle'nin siyasi mücadeleyle şahsına aldığı oylardı" dedi.

Amacının sadece parti çalışmalarına katılmak olduğunu ve seçilmesinden dolayı halka teşekkür eden Edip Berk, "Aslında kendi adıma sürpriz oldu. Böylesi bir zaferi bekliyorduk, çok kötü bir seçim süreci geçirdik. Baskılara uğradık toplumun buna tepkisini göstereceğini talebini ortaya koyacağını düşünüyor ve bekliyorduk. Nitekim de öyle oldu. Toplum özellikle bizim bölgemizde çok net bir şekilde tavrını ortaya koydu. Barıştan, özgürlükten yana tavrını ortaya koydu. Türkiye genelin de de ben yüzde 13 bekliyordum daha önce de bunun tahmini yapmıştım, beklediğim gibi çıktı. Açıkçası ben daha çok çalışma aşkıyla bu çalışmaya katıldım. Önemli olan benim için o güzel yemeği mutfakta pişirmekti. Seçilmek için değil, çalışmak için aday olmuştum. Ama halkımız büyüklüğünü gösterdi. Tepki ve tavrını koyarak siyasi kararlılığını gösterdi"dedi.x

HDP Mitinginde bombalı sladırı düzenlediği gerekçesiyle gözaltında bulunan kişinin sorgulanmasına katılmak istediğini belirten Berk"Hastanelerde kolu bacağı kopan insanlarla görüştüm. En az 10'u bize bunu yapanın hesabını sorun dediler. İlk olarak ben şuan o sorgulanan kişinin sorgusunda olmak onunla konuşmak isterdim. Bu işin gerçeğini ortaya çıkarmak isterdim. O gün İçişleri Bakanı buraya gelmeliydi. Vali ve ya Emniyet Müdürü ikisinden biri görevden alınmalıydı. 1 milyon insanın bulunduğu bir yerde böyle bir vahşeti yapan kişiye ben bunun hesabını sormak isterdim . Hesap sorma mekanizması yargıdır . Yargının önünde bu konuda katkım olmasını isterdim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Hatip Dicle Edip Berk Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title