Haberler

Diyarbakır'da 1 Haftada 19 Tabanca Ele Geçirildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin bir hafta içerisinde kent merkezinde yaptığı uygulamalar sırasında 19 tabanca, 23 kilogram esrar, 14 gram eroin ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlükleri'ne bağlı ekipler tarafından 9-15 Haziran tarihleri arasında kent mekezinde uygulama yapıldığı belirtilerek, "Diyarbakır il merkezinde huzur ve güvenliğin sağlanması, aranır durumda bulunan şahısların yakalanması, ilimiz genelinde bulunan metruk binalar, cadde ve sokaklar üzerinde yapılan uyuşturucu madde ticareti ve sokak satıcılığı yapan şahıs ve organizasyonlar ile özellikle okul önlerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan önleyici çalışmalarda; Kapkaç, yaralama, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık suçları başta olmak üzere değişik suçlardan aranan toplam 107 şahıs yakalanmıştır. Ayrıca değişik suçlardan haklarında şüpheli olarak işlem yapılan 185 şahıs yakalanmış ve haklarında yapılan işlemlerden sonra Adli Mercilere sevk edilmişlerdir. Uygulamalar sırasında; 19 tabanca ve bu tabancaya ait şarjör ve fişek, 21 kilo 258 gram toz esrar maddesi, 2 kilo 407 gram kubar esrar maddesi, 11 gram plaka esrar maddesi, 14 gram eroin maddesi, 2 sentetik hap ele geçirilmiştir. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 8 ayrı planlı ve projeli çalışmalarında ise 43 şüpheli hakkında işlem yapılmış, 2 şahıs tutuklanmıştır. Bin 450 adet kaçak sigara ele geçirilmiştir. 3 bin 334 araç ile 9 bin 178 şahıs sorgusu yapılmıştır. Ayrıca dilencilik yapan, cam silen 16 şahıs (2'si Suriye vatandaşı) hakkında idari işlem yapılmıştır" denildi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Diyarbakır Valiliği Yenişehir Kayapınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title