Haberler

Diyarbakır CHP Heyet Tahir Elçi'nin Vurulduğu Yere Karanfil Bıraktı

Diyarbakır'da, Referandum çalışmaları kapsamında esnafları dolaşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP heyeti, merkez Sur ilçesindeki tarihi Dört ayaklı minare yanında 28 Kasım 2015 günü PKK'lılar ile güvenlik güçlerinin arasında çıkan çatışmada öldürülen Baro Başkanı...

Diyarbakır'da, Referandum çalışmaları kapsamında esnafları dolaşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP heyeti, merkez Sur ilçesindeki tarihi Dört ayaklı minare yanında 28 Kasım 2015 günü PKK'lılar ile güvenlik güçlerinin arasında çıkan çatışmada öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin vurulduğu noktaya karanfil bıraktı. Referandum çalışmaları kapsamında Sur İlçesi'ndeki esnafı ziyaret eden aralarında CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Murat Emir ve Necati Yılmaz, esnaf ve vatandaşlar ile sohbet etti. CHP heyeti daha sonra Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015 tarihinde PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada öldürüldüğü yer olan Dört ayaklı minareyi ziyareret ederek Elçi'nin vurulduğu yere karinfil bıraktı.

KÜRTÇE 'HAYIR' KAMPANYASI

Daha sonra Sur İlçesi'ndeki Gazi Caddesi'nde de vatandaşlarla bir araya gelen CHP heyeti, 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'Hayır' oyu istedi. Anayasada yapılacak değişimin neleri kapsadığını anlatan CHP heyetinin Referandum çalışmasında parti otobüsünde Türkçe ve Kürtçe "Hayır" şarkıları seslendirildi. Esnaf ziyareti sırasında CHP Milletvekilleri Barış Yakardaş ve Mahmut Taanal'ın arbane adı verilen def de çalmaları dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Tekin Tahir Elçi Diyarbakır PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title