Haberler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Kobanê Kutlaması

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kobanê'de İŞİD'e karşı kazanılan zaferi havai fişeklerle kutladı. Havai fişekler belediye bahçesinde renkli görüntüler oluşturdu.

Kobanê'de İŞİD'e karşı kazanılan zaferin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi havai fişekler patlattı. Büyükşehir binası balonlarla süslendi. LED ekranlardan, "Kobane insanlığın zaferidir, selamlıyoruz" denilerek Kobanê'ye selam gönderildi.

Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi'nin kentin belli noktalarındaki LED ekranlara Türkçe ve Kürtçe "Kobane insanlığın zaferidir, selamlıyoruz" denildi. Büyükşehir Belediyesi binası da balonlarla süslendi.

Kışanak: Kobanê'de İnsanlık Kazandı

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ise twitter hesaplarından kutlama mesajları yayınladılar. Kışanak, "Kobanê'de kadınlar kazandı, insanlık kazandı. Kobanê'de direniş kazandı, özgürlük kazandı." dedi.

Anlı: Kobanê'yi Kutluyoruz

Anlı ise "Birêz Enwer Muslîm li me gerîya û ji bo azadbûna Kobanê spasîya xwe got ji bo gelê Amedê û ji bo gelê Bakur. Em jî wan pîroz dikin.(Sayın Enver Müslim bizi aradı. Kobanê'nin özgürlüğü için tüm Amed ve Kuzey halkına teşekkür etti. Biz de onları kutluyoruz.)" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fırat Anlı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title