Haberler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Asfalt Çalışmalırını Sürdürüyor

Diyarbakır merkezinde 2015 yılı asfalt, yol yapım ve bakım programını tamamlama aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi, sezonun açıldığı nisan ayından bu yana 13'ü kırsal, 4'ü merkez ilçe olmak üzere toplam 17 ilçeye bağlı mahallelerde 673 kilometre yol asfaltladı, 327 kilometre stabilize yol yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2015 Yılı Yol Yapım Bakım ve Asfalt Çalışma Programı'nı 13 kırsal ilçede tamamlama aşamasına getirdi.

5 metre genişliğinde 700 kilometre sathi kaplama, 400 kilometre stabilize, 10 kilometre kilitli parke taşı olmak üzere toplam 1110 kilometre yol yapım ve bakım hedefiyle nisan ayında çalışma programını uygulamaya başlayan Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, programda belirlediği çalışmaların yüzde 80'ini tamamladı. Şimdiye kadar 13 kırsal ilçe ile 4 merkez ilçenin kırsal mahallelerinde 673 kilometre yol asfaltlandı, 327 kilometre stabilize yol ve 8 adet menfez yapıldı, 44 bin metrekarelik alana parke taşı döşendi. 40 bin ton asfaltı onarım çalışmalarında kullanan ekipler, yaklaşık 65 milyon liraya mal olan kırsal kesimdeki asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını ekim ayında tamamlamayı hedefliyor.

KIRSALA DA HİZMET GÖTÜRÜLDÜ

Kırsal Mahalle Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise, merkez Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve Sur ilçelerine bağlı kırsal mahallelerde de çalışmalar yürüttü. Bağlar'da 5,30, Kayapınar'da 9), Sur'da 74,20, Yenişehir'de ise 31,20 kilometre yol asfalt yapıldı.

8 MENFEZ YAPILDI

Çermik'te 19,9, Çınar'da 161,8, Çüngüş'te 35, Eğil'de 5, Ergani'de 9, Hazro'da 13,8, Kulp'ta 56,7, Lice'de 5,4 ve Silvan'da 20,7 kilometre stabilize yol yapan ekipler, Çermik'te 14,165, Dicle'de 26,860, Kulp'ta ise 3,850 metrekarelik alana parke taşı döşedi. Yine yol çalışmalarında Bismil'de 1, Dicle'de 5, Silvan'da 2 menfez yapıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayapınar Yenişehir Çermik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title