Haberler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: 77 Milyon Kayıp Değil, Bankadaki Hesapta

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: 77 milyon kayıp değil, bankadaki hesapta AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bütçesinde 77 milyon paranın kayıp olduğu ile ilgili açıklamalarının bir gazetede yayımlanması üzerine açıklama yapan Belediye Genel Sekreteri Fetvi Süvari, "Ellerindeki kağıt parçasına bu kadar güveniyorlarsa, gereğini yapıp savcılığa verir, suç duyurusunda bulunurlar.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: 77 milyon kayıp değil, bankadaki hesapta

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bütçesinde 77 milyon paranın kayıp olduğu ile ilgili açıklamalarının bir gazetede yayımlanması üzerine açıklama yapan Belediye Genel Sekreteri Fetvi Süvari, "Ellerindeki kağıt parçasına bu kadar güveniyorlarsa, gereğini yapıp savcılığa verir, suç duyurusunda bulunurlar. Bizim alnımız ak, hesaplarımız denetime açıktır.Para belediyenin bankadaki hesabında duruyor" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Süvari, düzenlediği basın toplantısında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın açıklamalarının, 'tam bir cahillik ve bilgisizlik' örneği olarak değerlendirerek, "Tamamen yalan, gerçek dışı ve çarpıtmadan ibaret olan bu beyan ve habere ilişkin, sırf halkımıza duyduğumuz sorumluluk gereği bu basın toplantısını düzenliyoruz"dedi. Meclise de sunulduğu üzere Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılı bütçe gelirinin 390 milyon 296 bin 925 lira, bütçe giderlerinin ise, 312 milyon 810 bin 764 lira olduğunu söyleyen Süvari, şöyle dedi:

"Arada kayıp olduğu iddia edilen 77 milyon 426 bin 160 lira ise bütçe fazlasıdır ve kurumun banka hesabında tutulmaktadır. Dolayısıyla bırakın 77 milyonun ortadan kaybolmasını bir kuruş paranın bile kaybı sözkonusu değildir. Kaldı ki Büyükşehir Belediyemizin bütçesi ve harcamaları, belediye mevzuatına uygun bir şekilde planlanmakta ve yapılmaktadır. Kurum içi denetimler ve merkezin vesayet yetkisi gereği Sayıştay, İçişleri Bakanlığı denetimleri sürekli yapılmaktadır. Dolayısıyla bırakın böyle ciddi bir oranda bir kaybın olmasını, tek kuruşun bile çarçur edilmesi mümkün değildir. Böyle bir şeyi iddia etmek de akıl karı değil. Tam bir cahillik ve bilgisizlik örneğidir. Çünkü bu ididayı ileri süren şahıs ve onun partisi de çok iyi biliyor ki bu şaibeli, akçeli, uygunsuz işler sadece kendi temsil ettikleri anlayışta vardır. Ellerindeki kağıt parçasına bu kadar güveniyorlarsa, gereğini yapıp savcılığa verir, suç duyurusunda bulunurlar. Bizim alnımız ak, hesaplarımız denetime açıktır."

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Süvari, AK Partili belediye bütçelerinin iktidarların tüm olanaklarını kullanmalarına rağmen açık verirken, kendi bütçelerinin borçlarını ödemeye, yatırımlar yapmalarına rağmen planlı verimli ve tasaruflu bir bütçe politikası nedeniyle eksiye düşmediğini söyledi. Seçim öncesi şaibe ve zihinlerde bulanıklık yaratmaya yönelik bu tür yalan beyanlarla yapılmak istenen aslında son derece açık olduğunu söyleyen Süvari, "Oya Eronat'a bir çift sözümüz olacak. Bugüne kadar seçime yönelik olarak yapılan algı operasyonları ve çıkan haberlere karşı, yerel yöneticiler olduğumuz için hep sustuk. Ancak belediyemizi itham altına alan bu cahilce beyanlara karşı susmayacağız" diye konuştu.

Süvari, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın toplumsal bir karşılığı olmadığı için sürekli belediye ile ilgili konuşarak gündeme gelmeye çalıştığını da söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oya Eronat Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

necati islamoğlu:

çamur at izi kalsın öyle bir şey olsaydı akpliler bunu hemen soruşturma açardır demek yok sözde müslüman hırsızlıkla suçluyor sizin yaptığınız sonu yok

0
0
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı_Genç_Müslüman:

Hırsız HDP''li belediye. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title