Haberler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 4 İftar Çadırı Kuracak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında toplumda paylaşma ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla kentin 4 farklı noktasında iftar çadırları kuracak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında toplumda paylaşma ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla kentin 4 farklı noktasında iftar çadırları kuracak. Çadırlarda, her gün 2 bin 300 kişiye sıcak iftar yemeği dağıtılacak. Sur ilçesinde evlerini zorunlu terk eden bin 100 aileye de, yardım kolileri dağıtılmaya başlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Ramazan ayında toplumda paylaşma ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak, yoksul ve dezavantajlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kentin en işlek noktalarında iftar çadırları kuracak. Şeyh Sait (Dağkapı) ve Batıkent meydanları ile Ulucami ve Dicle Üniversitesi önünde kurulacak 4 ayrı iftar çadırında, Ramazan ayı boyunca her gün iftar saatinde 2 bin 300 kişiye sıcak yemek dağıtılacak.

Her yıl Ramazan ayında yardım kolileri hazırlayan Sosyal Hizmetler ve Yardım Şube Müdürlüğü, bu yıl Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerini zorunlu terk eden ihtiyaç sahibi bin 100 aileye, içinde temel gıda maddelerinin bulunduğu yardım kolilerini dağıtmaya başladı. Ayrıca giysi bankasından ihtiyaç sahibi ailelere kıyafetler dağıtılacak.

"2 BİN 300 KİŞİYE SICAK YEMEK VERİLECEK"

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, bu yıl Diyarbakır kent merkezinde 4 farklı noktada iftar çadırları kuracaklarını belirterek, Dağkapı Meydanı'nda 600, Batıkent Meydanı'nda 700, Ulucami önünde 400 ve Dicle Üniversitesi'nde ise 600 olmak üzere günlük 2 bin 300 kişiye 4 çeşit sıcak iftar yemeği dağıtacaklarını söyledi. Dicle Üniversitesi'nde günlük 200 kişiye de sahur yemeği dağıtılacağının bilgisini veren Kıratlı, çadırlarda oluşacak ilgiye göre verilen rakamların değişiklik gösterebileceğini kaydetti.

"VATANDAŞLAR YARDIM YAPABİLİR"

Büyükşehir Belediyesi'nin tüm iftar çadırlarının maliyetini karşıladığını ifade eden Kıratlı, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi hayır yapmak isteyen vatandaşlarımız da bulunmaktadır. Yardımlarda bulunanlar daha çok ya bir iftar çadırını ya da 4 çadırın günlük maliyetini karşılayabiliyorlar. Şimdiden bağış yapmak isteyenler bizimle iletişime geçtiler. Yardım yapmak isteyenler ise hem Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na hem Sosyal Hizmetler Yardım Şube Müdürlüğü'ne başvuru yapıp bağış hesabına nakit aktarımlarını yapabilirler" dedi.

BİN 100 AİLEYE YARDIM

İftar çadırları dışında bu yıl Sur'da yaşananlardan dolayı birçok ailenin evini terk edip göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Kıratlı, "Şuan 6 mahalleden çıkan ailelerimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Sur Belediyesi ile birlikte 6 mahalleden göç edip ama yine Suriçi'nde kalan ailelere Ramazan ayı sebebiyle gıda kolileri ve giysi bankasında bulunan kıyafetlerden ulaştırmaya çalışıyoruz. Yasaklı olan 6 mahalleden çıkıp yine Suriçi'nde kalan bin 100 ailemiz mevcut. Bu ailelerle bire bir görüştük, kayıtlarını aldık. Yardım kolilerini dağıtmaya başladık. Onları giysi bankamıza da davet ediyoruz" diye konuştu.

Kıratlı, bunun dışında ihtiyacı olup da gözden kaçırıp kayıt altına almadıkları aileleri de, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na başvurmalarını istedi. Yardım kolilerinin daha çok kuru gıdalardan oluştuğunu ifade eden Kıratlı, koliler hazırlanırken özellikle temel ihtiyaçları göz önünde bulundurduklarını söyledi. Yardım kolileri toplam 8 kalemden oluştuğunu dile getiren Kıratlı, yardım dağıtımın Ramazan ayı başlamadan biteceğini kaydetti. Yardım kolilerinin dağıtımında randevu usulü çalıştıklarını ve aileleri kuruma davet ettiklerini vurgulayan Kıratlı, kolileri alan aileleri ücretsiz servislerle evlerine ulaştırdıklarını belirtti.

"CAMİLERDE MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ DAĞITILACAK"

Geçen yıl Ramazan ayında başlattıkları meyan kökü şerbeti dağıtımını bu yıl da sürdüreceklerini ifade eden Kıratlı, teravih namazından önce kentin farklı camilerinde vatandaşlara meyan şerbeti dağıtılacağını sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title