Haberler

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak Açıklaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "Kadın vekillerimize kalkan o elleri tutup indirmesini çok iyi biliyoruz" dedi.

Diyarbakır'da parti, belediye ve STK temsilcileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) "İç Güvenlik Paketi" görüşmesinde çıkan olaylarda Hakların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerine yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binası önünde yapılan yapılan basın toplantısında konuşan Kışanak, mecliste yaşanan kavganın büyük bir ayıp olduğunu söyledi.

Parlamentonun halkın iradesini temsil eden bir yer olduğunu belirten Kışanak, orada bulunan milletvekillerinin halkın iradesini temsil eden saygın kişiler olduğunu ifade etti.

"Kadın milletvekillerimize yönelik saldırı biz kadınlara yapılmış bir saldırıdır." diyen Kışanak şunları kaydetti:

"Bu saldırıyı öfke ile kınıyoruz. Kadın vekillerimize dokunamazsınız. Kadın vekillerimizin üzerine erkek egemenlikli zihniyetin en vahşi hali olan şiddetle saldıramazsınız. Biz bu zihniyeti paramparça etmek için özgürlük yürüyüşüne kararlı bir şekilde çıktık. Bu özgürlük yürüyüşünde bizim yoldaşlarımız olan bizlerle birlikte sokaklarda, meydanlarda kadın özgürlüğünü savunan bunun için mücadele eden ve kadın iradesini temsil etmek için parlamentoya gönderdiğimiz arkadaşlarımıza dokunmayın. Elinizi uzatmayın, kadınlar size gereken dersi en net şekilde verirler. Buradan çok açık ve net olarak söylüyoruz. Kadın vekillerimize kalkan o elleri tutup indirmesini çok iyi biliyoruz."

Kışanak, bu seçimlerde kadınların iradesini çok daha güçlü bir şekilde sandığa yansıtacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title