Haberler

Diyarbakır Bombacısının Ailesi İlk Kez Konuştu: Onlar Öleceğine Oğlum Öleydi

Güncelleme:

Diyarbakır'da HDP mitingini kana bulayan bombacı Orhan G.'nin annesi ve babası ilk kez konuştu. Anne Hatice G., "O insanlar öleceğine, benim oğlum öleydi." dedi.

5 Haziran tarihinde HDP Diyarbakır mitingine bombalı saldırı düzenlediği için tutuklanan Orhan G.'nin annesi ve babası ilk kez kamera karşısına geçti. Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki HDP mitinginde meydana gelen iki ayrı patlamada 4 kişi ölürken, 400'den fazla kişi yaralanmıştı. Olayın faili olarak yakalanan Orhan G., tutuklanarak cezaevine konuldu.

Orhan G.'nin annesi Hatice ve babası Mustafa G., İHA'ya konuşarak, yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

DERSHANEYE BAŞLAYINCA HAYATI DEĞİŞMİŞ

Anne Hatice G., oğlunun dershaneye yazılmasının ardından giyim ve yaşam tarzının değiştiğini belirterek, oğlunun beyninin yıkandığını söyledi. IŞİD'e yardım eden kişiler tarafından oğlunun kandırıldığını ve aileden uzaklaştırıldığını savunan Hatice G., oğlunun 13 Ekim 2014 tarihinde ortadan kaybolduğunu belirtti.


MEKTUP BIRAKIP GİTMİŞ

Anne Hatice G., 8 ay önce kaybolan ve şu an IŞİD bombacısı olarak cezaevinde bulunan oğlunu ve yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Oğlum kaybolur kaybolmaz emniyete başvurdum. Kayıp ilanı verdim. Oğlum kaybolduğunda oğlum gibi kaybolan diğer çocuklar mektup bırakmışlardı. Mektubu karşılaştırdık ki, yazı aynı, kelimeler aynı, bir kalemden çıkmış. Mektuplarında, 'Anne bizi tehdit ediyorlar. Sizin ailenizi öldüreceğiz, annenizi, babanızı, iş yerinizi bombalayacağız, size hayırlı evlat olmadığımız için bizi affedin, biz gidiyoruz.' yazmışlar."

"ANNE BENİ KURTARIN DİYORDU"

Hatice G. konuşmasında, "Oğlumun kayıp ilanını verdikten 4-5 ay sonra öğrendik ki oğlum IŞİD'e katılmış. Daha sonra oğlum beni aradı ve hiç konuşmadı. İlk telefon ettiğinde hüngür hüngür ağladı. Yarım saat boyunca ağladı ve bir tek kelime etmedi. Ben kendisine 'Oğlum sen neredesin, sen kimin yanındasın? Söyle gelip seni alalım' dedim ama cevap vermeden kapattı. 45-50 günde bir beni aradı. Son iki telefonunda oğlum çok üzgündü. Son telefonunda 'Anne beni kurtarın, bana yardım edin' dedi. Gittiğine pişman olmuştu. Patlamanın olduğu anı ben televizyondan canlı izliyordum. Patlamada ben iki gün iki gece ağladım. İnsanlar ölmesin, bombalar patlamasın, yazıktır. Olan fakir fukaraya oluyor. Patlamanın üçüncü gününde beni polis aradı ve Orhan'ın emniyette olduğunu söyledi." dedi.

"ORHAN'LA EMNİYETTE GÖRÜŞMEK İSTEMEDİM"

Emniyete giden baba Mustafa G. ve anne Hatice G., olayın şokunu atlatamadıklarını aktardı. Anne Hatice G, "Olayı Orhan'ın yaptığını duyduktan sonra benim dünyam yıkıldı. Ben kendisiyle emniyette görüşmedim. Daha doğrusu ben görüşmek istemedim. Beni dinlemeyen, anne babayı dinlemeyen, iki üç çapulsuzun arkasından giden evladın nesiyle görüşeceğim." ifadelerini kullandı.


"KEŞKE OĞLUM ÖLEYDİ"

Diyarbakır'da yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere başsağlığı, yakınlarına sabırlar, yaralananlara acil şifalar dileyen Hatice G., "Keşke oğlum öleydi; o insanlara bir şey olmayaydı. Benim evladım öleydi, o insanlara bir şey olmayaydı. Ben oğlum için çok mücadele verdim ama olmadı. Aileler çocuklarına sahip çıksınlar. Gerekirse elini, kolunu bağlasınlar, zincirlere vursunlar ve önlerinde dursunlar." dedi.

"ANNEMDEN EMDİĞİM SÜT BURNUMDAN FİTİL FİTİL ÇIKTI"

Hatice G., "Ölüme giden bu çocuklar 17-20 yaşındalar. 17 yaşındaki bir çocuktan sen ne beklersin. Çünkü sen beynine ne okursan o çocuk onu yapar. Yapmasınlar bu olaylar olmasın. Bugün benim evladımın Suriye'yle, Irak'la, yabancı bir devletle ne işi olabilir. Benim çocuğum bugün askerine gitsin. Kendi vatanını korusun, kendi namusunu korusun. Ben oğlumun kaybolduğu bu 8 aydır annemden emdiğim süt burnumdan fitil fitil çıktı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (50)

bonemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

oglunun heykeli dikilecek o bir kahraman

17
65
yanıtYanıtla
TürkMobil-IOS:

Pkk nın hakkından işid gelicek. Hdp her türlü oyuna başvuruyor

29
51
yanıtYanıtla
anti kürt:

bütün kurtleri allah kahır eylesin sadece o cocuk deil hepiniz ölmeyi hak ediyorsunuz hayali kürdüstan olan herkes ölümü hak ediyor israil amerikanın maşasından ibaretsiniz aciz mahluklar

13
58
yanıtYanıtla
attmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Teyze dersine iyi calismisin Tebrikler. ..Güzel senaryo yazmışlar sende oynamissin

10
47
yanıtYanıtla
murataslaanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

oglunla gurur duy nekadar hayırlı bi iş yaptı sayı azdı ama olsun inşallah devamı gelir

21
33
yanıtYanıtla
GERCEK BU:

PKK BIR TASLA IKI KUS VURMUS OLMUYORMU, BU COCUGA ORAYI BOMBALATTI, HEM PARTISI BARAJI GECTI HEMDE OLAY ISIDE ATILDI,

16
34
yanıtYanıtla
MEHMET:

IŞİD TÜRKİYEDE PLANLI BİR EYLEM YAPMAMIŞTIR. NİĞDEDEKİ TEK OLAY DA MEŞRU SAVUNMAYA YÖNELİK BİR TUTUKLANMAYA KARŞI YAPILAN DİRENİŞTİR. . PKK İSE DEVAMLI 40 YILDIR PLAN VE SANSASYON PEŞİNDEDİR. PKK YA DHKPC VE SOLCU ALEVİ ÖRGÜTLER DE DESTEK VERİR

11
36
yanıtYanıtla
tosun paşa:

ulan üç beş tane PKK lı öldü diye insan üzülür mü?. . . . ne kadar PKK lı varsa gebersin. . . . . .

15
30
yanıtYanıtla
GERÇEKCİ:

HDP''YE OY KAZANDIRMAK İÇİN YAPTIRDILAR , NE OLACAK. . . . .

20
24
yanıtYanıtla
ÇİRKİN KRALMobil-IOS:

Tek suçlu akp dir,bu kadar net.

25
19
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title