Haberler

Diyarbakır'a Karayolunun Açılması İçin Özel Birlik

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'nın yol kesip eylem yapması nedeniyle 5 gündür ulaşımın aksadığı Diyarbakır- Bingöl karayolu bugün ulaşıma kapanırken, olası operasyon ve Lice'de çıkabilecek olaylara müdahale için Ankara'dan Jandarma Özel Harekat Timleri, Diyarbakır'a sevk edildi. PKK dün akşam kaçırdığı 2 baz istasyonu çalışanını araçlarına el koyup bugün serbest bıraktı.

ANKARA'DAN ÖZEL BİRLİK GÖNDERİLDİ

Diyarbakır- Bingöl yolunun teröristler tarafından çeşitli notalardan kesilmesi ve Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yoğunlaşan olaylar nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri sevk etti. Ankara'nın yanı sıra Bingöl ve Mardin'den gönderilen Özel Harekat Timleri, bölgedeki çatışma riskine karşı Diyarbakır'da konuşlandırıldı.

ANAHTARLARI TOPLADILAR

Lice İlçesi'nde PKK'nın cumartesi gecesi başlattıkları yol kesme eylemleri nedeniyle sık sık kapanan Diyarbakır-Bingöl karayolu, bu sabah bir çok noktada araçları durduran örgüt mensuplarının anahtarları toplamasıyla ulaşıma kapandı.

ARAÇ GEÇİŞİ DURDU

Güvenlik güçleri olası çatışma riskine karşı güvenlik nedeniyle karayolundan araç geçişine izin vermedi. Bingöl'den de Diyarbakır yönüne araç geçişi durdu.

ZIRHLI ARAÇLARLA ULAŞIM YAPILIYORDU

Bölgeye giden PKK yandaşlarının da desteğiyle teröristler hendek kazıp durdurdukları araçların anahtarlarını alarak kapattığı yolda bugün kadar zırhlı araçların korumasında konvoylar halinde ulaşım sağlanıyordu.

2 KİŞİYİ KAÇIRMIŞLARDI

Lice'deki Fisovası Mevkii'nde PKK dün gece yine yol kesip bölgeye bir çekiciyi yaktı, bir baz istasyonunda görevli 2 kişiyi kaçırdı. Bu sabah itibaren de Lice, Kocaköy, Kulp ve Hani karayollarında araçları durdurup anahtarları toplayarak ulaşımı durduran PKK'lılar, dün geçe kaçırdıkları 2 baz istasyonu görevlisini serbest bırakıp araçlarına el koydu. Serbest kalan görevliler öğle saatlerinde bölgeden ayrıldı.

BDP'DEN AÇIKLAMA

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nca bugün yapılan açıklamada, yol kesme ve çıkan olaylar nedeniyle güvenlik güçlerinin operasyon yapmasının, bölgede 40 yıldan bu yana süren olayların bilançosunu artıracağı görüşü savunuldu. PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın geçen yıl nevruzdaki 'manifesto' olarak nitelendirilen açıklamasının yankılarının olumlu olduğu ve her kesimde umutlu beklenti oluşturduğu ileri sürülen açıklamada şöyle denildi:

"Bir yılı aşkın süredir bir çatışmasızlık durumu yaşanmıştır. Bu süreçte Kürt ve Türk gençleri yaşamını yitirmemiştir. Kürt ve Türk halkı bu sürecin devam etmesi ve kalıcı olmasını istemektedir. Barışın devam etmesi halklarımızın çıkarınadır. Bu çatışmasızlık ortamının devamı ve demokratik barışın gerçekleşmesi için gerilla sınır dışına çekilerek atılacak adımların önünü açmıştır. AKP hükümeti bu barış ortamını savaşa hazırlık olarak değerlendirmiş, çözüm sürecine yönelik yeterli yasal adımlar atmadığı gibi Rojava'da çetelere her türlü askeri desteği sunarak, halkımızın kazanımlarını yok etmek istemiş, halkımızın çeteler tarafından katledilmesine yol açmıştır. AKP hükümeti yeni inşa ettirdiği karakol ve kalekollar da süreci sabote etmektedir. AKP hükümeti son dönemlerde gerillaya katılımların sebeplerini ortadan kaldıracağına, çocukları gerillaya katılan aileleri tahrik edip, arasına katılan provokatörler BDP ve HDP'yi hedef haline getirmek istemektedir. Özel savaş taktikleri ile partimize yönelmektedir."

"KARAKOL YAPIMI VE OPERASYONLAR DURMALI"

Bölgede karakol yapımının ve operasyonların durdurulması gerektiği belirtilen açıklamada, "Hükümeti, Lice'deki halkın başlattığı direnişi anlamlandırmaya ve askerlerin bu süreçte başlattığı anlamsız ve kaygı verici operasyonları durdurup normal yaşamın tekrardan hayat bulması için askeri güçlerini geri çekmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde Lice'de halkın başlattığı anlamlı direnişin her tarafa yayılacağını belirtmek istiyoruz. Halkımızı da bu konuda bulundukları yerlerde Lice'nin sesine ses olmaya direnişini sahiplenmeye çağırıyoruz" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Bingöl Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (77)

efehandiyemedimki019@hotmail.com:

Nerde o 63 akıl danışmanı seçtikleri akılsızlar gelip anadolu insanını boş devlet kafasıyla pof pof ladınız bizim kürtlerden bir sıkıntımızmı vardıki gelip bize dert yandınız aramıza girdiniz..

1
49
yanıtYanıtla
ANTEPLİ.V:

sen işine , memleketine ,hastasına doktoruna gidenlerin önünü keseceksin, barış ortamını her ortamda bozmaya çalışacaksın birde utanmadan kalkıp oparesıyon olmasın ne pişkinlik

45
5
yanıtYanıtla
mete03mete03@tatoo.com:

Yol kesenin kolunu keseceksin işte okadar... KORKAK DEVLET İSTEMİYORUZ...

40
9
yanıtYanıtla
bozkurt:

bizde pkk lıları kaçırsak ya da rehin alsak devlet bizim yanımızda mı kaşımızda mı olur

28
5
yanıtYanıtla
tarafsızmustafailgen1@gmail.com:

karşımızda olur herhalde

yanıt0
yanıt0
hükümet görevini doğru yapsın:

5 Gün olmuş neredeler ?? Vatana Millete sahip çıkmaktan aciz bir Hükümet derhal istifa etsin. Bu Teröristlerin maalesef iyi niyetten ve sabırdan anladıkları yok. Tek bildikleri yıllardır insan öldürmek ve can yakmak. Bunlar İnsanlık Tarihinin kara bir Lekesi ve Dünya Halkıda bunlara lanetleyerek bakıyor. Hepsi birer Allahsız zalim Kafir !!

8
22
yanıtYanıtla
cizrelidunya_84_memo@hotmail.com:

Gelsinler bakalım. Gelecekleri varsa görecekler d? var. Bekliyoruz...

10
18
yanıtYanıtla
muratmuratyildiz76@hotmail.com:

Anahtar toplamakla Kürdistan kurulabiliyorsa devam edin

8
19
yanıtYanıtla
aha:

Yolun bir kaç ay içinde açılmasını umuyoruz.

14
13
yanıtYanıtla
REZA ZERRABasddff@hotmail.com:

AKP NIN GUCU GEZI PARKINDA ÇOCUK ÇOLUGA YETIYOR..DOGUDAN KIME NE;EVLERINDE MILYARLARCA DOLAR...

16
10
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title