Haberler

Diyarbakır, Berlin Fuarı'nda Tanıtıldı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dünyanın prestijli fuarlarından olan Berlin Turizm Fuarı`na katılarak, kentin tarihi ve turistik özelliklerini tanıttı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dünyanın prestijli fuarlarından olan Berlin Turizm Fuarı`na katılarak, kentin tarihi ve turistik özelliklerini tanıttı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş, fuara katılımın Diyarbakır`ın uluslararası arenada tanıtımı ve kentin turistik açıdan cazibe merkezi olabilmesi için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bu yıl 48.sinin düzenlendiği, 180 ülkenin tanıtıldığı, 11 bin firma ve 180 bin profesyonel ile yedi bin gazeteciyi ağırlayan Berlin Turizm Fuarı'na kurum olarak ilk kez katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kenti tanıttı. Federal Almanya Cumhuriyeti Başbakanı Angela Merkel'in katılımıyla açılan fuarda çeşitli ülkelerin turizmcilerine Diyarbakır hakkında bilgi veren yetkililer, herkesi kentin tarihi ve turistik mekanlarını görmeye davet etti. Fuarda stant açan Irak Bölgesel Kürdistan Yönetimi Turizm Müdürlüğü yetkilileriyle de bir araya gelen heyet, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Berlin Turizm Fuarı'nda; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Valiliği ve sivil bileşenlerin katılımıyla Diyarbakır standı açıldı. Standı ziyaret eden konuklara kentin tarihi ve kültürel özelliklerini tanıtan CD, broşür ve kartpostal dağıtılarak kent hakkında bilgi verildi. Fuara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş ve yardımcısı Zülfü Atlı ile Turizm Koordinatörü Metin Özçelik katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, fuara katılımın Diyarbakır'ın uluslararası arenada tanıtımı ve kentin turistik açıdan cazibe merkezi olabilmesi için önemli bir adım olduğunu belirtti. Fuarların turizmin gelişimi ve kentin tanıtımının yanı sıra katılımcılar arasında da sosyal ve kültürel işbirliği imkanı sağladığına dikkat çeken Çağdaş, "Farklı kültür ve coğrafyaları bilmek konusunda fuarlar farkındalık yaratmaktadır. Bu anlamda bizlere turizm trendleri hakkında büyük bir deneyim katmıştır" diye konuştu. Fuar boyunca profesyonel katılımcılar ve önemli tur operatörleri ile görüştüklerini, kentle ilgili görüş, eleştiri ve önerilerini aldıklarını söyleyen Çağdaş, deneyim paylaşımında bulunduklarını söyledi.

ALGI SIKINTISI YAŞANIYOR

Diyarbakır'ın konaklama açısından yetersiz yatak kapasitesine sahip olduğunu anımsatan Çağdaş, bu durumun bölgede konaklama fiyatlarının yüksek olmasına ve geceleme açısından Diyarbakır'ın rekabet gücünü azalttığına dikkat çekti. Çağdaş, Diyarbakır'da yerli ve yabancı turistlerin güvenle gezebilmelerine rağmen görsel ve yazılı medyada yer alan haberlerden dolayı algı sıkıntısının yaşandığını belirtti.

Diyarbakır da faaliyet yürüten acentelerin bölgeye yönelik tur planlamaları ve tur operatörleri ile ilişki geliştirmelerinin kent turizmini olumlu etkileyeceğini sözlerine ekleyen Çağdaş, kentin uluslararası sivil havaalanına da ihtiyacı olduğunu söyledi. Diyarbakır'da turizm ile ilgili faaliyet yürüten kurum ve şirketlerin fuarlara aktif olarak katılmaları gerektiğini belirten Çağdaş, önümüzdeki yıllarda da fuara katılımı sürdüreceklerini belirtti.

DİYARBAKIR BÜYÜK BİR HAZİNEYE SAHİP

Bacasız sanayi olarak tabir edilen ve en az maliyetle en çok getirinin sağlanabileceği sektör olan turizmin Diyarbakır için büyük bir şans olduğunu söyleyen Çağdaş, "Diyarbakır büyük bir kültür ve turizm hazinesinin üzerinde yer almaktadır" diyerek, Diyarbakır'da turizm ile ilgili faaliyet yürüten kurum ve kuruluşların turizme ciddi bir bütçe aktarması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Angela Merkel Almanya Berlin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title