Haberler

Diyarbakır Bayrama Hazır

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarının koordinasyonu ile yurttaşların ramazan bayramlarını rahat geçirmeleri için bir dizi tedbir alındı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bayram boyunca cadde ve sokakları temiz tutmak için özel önlem aldı. Her bir cadde veya sokakta bir temizlik çalışanı ayıran Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Kayapınar, Sur, Bağlar ve Yenişehir ilçe belediyeleri ile koordinasyon içinde çalışmayı esas aldı. Gün gün ve saat saat cadde ve sokaklarda mesai yapacak temizlik görevlilerinin iş planını çıkaran Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, mezarlıkların da temiz tutulması için özel önlem aldı.

Bayrama özel otobüs seferleri konuldu

Ulaşım Daire Başkanlığı da Arefe günü Diyarbakır kent merkezinde mezarlıklar için otobüsler ring yapacak. Arefe günü mezarlıklara çalışan araçlar saat 16.00'dan itibaren tüm yolcuları ücretsiz taşıyacak. Arefe günü 11 belediye otobüsü Yeniköy, Mardinkapı mezarlıkları ile kentin muhtelif yerlerine seferler yapacak. Şehir merkezinde çalışan araçlar ayrıca hatlarını mezarlıklara kadar uzatacak.

Bayramın birinci günü 64 belediye otobüsü Bayram Namazı'ndan sonra kent içindeki camilerden ve kentin muhtelif yerlerinden mezarlıklar arasında görevlendirildi. İstasyon Camii, Huzurevleri Cami köşesi, TOKİ, Şilbe Toplu Konut, Gaziler Son Durak ve Gıyasettin Bey Camii, 500 Evler Camii, Bayramoğlu Camii, Zümrütkent Camii, Cebelinur Camii, Bediuzzaman Camii, Diclekent Camii, Umut Balcı Camii'nden Mardinkapı, Yeniköy, İskanevleri mezarlıklarına hat konuldu. Kimi araçlar ring yapacak kimi araçlar da karşılıklı hareket edecek.

Ergani ilçesinde de 6 otobüs Bayram Namazı'ndan sonra TOKİ, Sanayi, Abidiye, Bagür, İstasyon ve Saray camilerinden muhtelif güzergahlar kullanılarak mezarlığa kadar hizmet verecek.

Gıda denetimi aralıksız sürecek

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da yurttaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi için Ramazan ayı boyunca yaptığı denetimlerini Bayramın üç günü de sürdürecek. Gıda Kontrol, Ruhsat ve Denetim şubeleri ortak çalışma yapacak. Mezarlıkların bağlı bulunduğu Sağlık Daire Başkanlığı Arefe ve bayramda yoğun olarak ziyaret edilecek başta Yeniköy, Merdinkapı, Şehitlik, Alipınar mezarlıklarında özel önlem alacak.

Zabıta denetimlerini sıkılaştıracak

Zabıta Daire Başkanlığı da ilçe belediyelerin zabıtaları ile koordinasyon içinde yurttaşların bayramlarını rahat geçirmeleri için bir dizi tedbir aldı. Denetimlerini sıkılaştıracak olan zabıta, park ve yeşil alanları da kontrol altında tutacak. Şehirlerarası Otogar ile ilçe otogarlarında olumsuz bir durum yaşanmaması için denetimlerini arttıracak olan zabıta maytap ve patlayıcılarla ilgili de denetim yapacak. Zabıta, mezarlıklarda Yasin ve Kur'an okuyan ehliyetsiz kişilerle ilgili de denetim yapacak. Trafik zabıtası da insan sirkülasyonunun yoğun olarak yaşanacağı mezarlık ve çevresinde gerekli önlemleri alacak.

DİSKİ Genel Müdürlüğü de kesintisiz su ve kanal hizmeti için tedbirler aldı.

Arefe ve bayram boyunca yaşanabilecek herhangi bir aksaklık için yurttaşlar Büyükşehir Belediyesi 0 412 229 48 80, Alo Zabıta 153, 110 İtfaiye, Alo Mezarlık Hattı 188, DİSKİ 0 412 252 29 90 ve Alo DİSKİ 185 numaralı telefonlardan ilgililere ulaşabilecek.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yenişehir Kayapınar Yeniköy Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
title