Haberler

Diyarbakır Barosu: Katliamcılar Yargı Önüne Çıkarılmalı

Güncelleme:

Diyarbakır Barosu Ankara'da yaşanan katliamı kınamak, iş bırakma çağrısına destek vermek amacıyla Adliye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır Barosu Ankara'da yaşanan katliamı kınamak, iş bırakma çağrısına destek vermek amacıyla Adliye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Katliamda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunun ardından Baro Başkanı Tahir Elçi açıklama yaptı. Saldırıyı lanetleyen Tahir Elçi, "Barış güvercinlerini acımasızca katlettiler. Toplumumuzun Ankara'da katledilen barış savunucularının anısını yaşatacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bir arada demokratik ve barış içinde yaşama arzusunu hiçbir vahşi saldırı yok edemeyecektir. Bu saldırı halkların barış talebini daha fazla güçlendirecektir" dedi.

'Hiçbir katliamın failleri yargılanmadı'

Toplumun barışına kast eden hiçbir katliamın failinin yargılanmadığını vurgulayan Tahir, Suruç ve Diyarbakır'daki katliamların faillerinin, karanlık güçlerin yargılanmadığını dile getirdi. Tahir, "Yetkililer unutmayın ki Türkiye'nin toplumsal barışının tümüyle bozulması istenmiyorsa, şehirlerimizin Halep'e dönmesi istenmiyorsa yurttaşları korumak için tam bir kararlılıkla gerekli önlemleri almalı. Katliamcılar ve ihmali olanlar etkili bir şekilde soruşturulmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır. Adli birimlerin bir an önce bu katliamcıları ortaya çıkarması acil ve ertelenmemesi gereken bir görevidir" diye konuştu.

'Duruşmalara girmeme çağrısı yapıyoruz'

Diyarbakır STK'lerin çok yakından bildiği aktivist Abdullah Erol'un da yaşamını yitirdiğini hatırlatan Tahir Elçi, "Türkiye'de bütün sivil toplu kuruluşu ve meslek örgütleri iş bırakma kararı alınmıştır. Yas süresi boyunca biz de Diyarbakır Barosu olarak bütün meslektaşlarımıza acil ve zorunlu işler dışında duruşmalara girmemeleri ve grev kararına destek sunması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Tahir Elçi Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title