Haberler

Diyarbakır Barosu Çocuklara Yönelik Hak İhlallerini Açıkladı

Diyarbakır Barosu’nca, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle hazırlanan raporda, çocuklara yönelik hak ihlallerinin artarak devam ettiği belirtildi.

Diyarbakır Barosu'nca, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle hazırlanan raporda, çocuklara yönelik hak ihlallerinin artarak devam ettiği belirtildi.

Diyarbakır Barosu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle hazırladığı raporu açıkladı. Baro binasında düzenlenen basın açıklamasını Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı avukat Mahmut Çiftçi okudu. Çiftçi, mülteci yoksulluğu, beraberinde çocuk ölümleri, çocuk işçiliği, dilencilik, çocuk fuhşu ve ticaretinin, mücadele edilmesi gereken komplike sorunlar olarak artış gösterdiğini söyledi. Cinsel istismara maruz kalan ve fuhşa itilen çocuk sayısının hızla arttığını aktaran Çiftçi, "Suriye'de 6 yıldan fazla bir süredir devam eden iç savaş nedeniyle yaşanan kitlesel göçlerde, Türkiye'ye göç yönetimi ve yasa dışı göçle mücadeledeki yetersizliklerden en fazla yara alan kesimin çocuklar olduğu, bu süreçte çocukların yaşama ve korunma haklarının ağır bir şekilde ihlal edildiği görülmektedir. En temel insan hakkı olan yaşam hakkının ihlali ne yazık ki çocuklara yönelik olarak her geçen gün artarak devam etmektedir. Yaşam hakkına yönelik ihlallerin yanı sıra çocukların eğitim, barınma ve sağlık gibi en temel haklardan mahrum bırakıldıkları bilinmektedir. Sokağa çıkma yasağı ile başlayan çatışmalı süreçteki çocuk ölümlerinin yanı sıra Türkiye'nin değişik illerinde yaşanan bombalı saldırılarda da yine birçok çocuk hayatını kaybetmiştir" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çocuk Hakları Günü Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title