Haberler

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi Öldürüldü

Diyarbakır Baro Başkanlığı’nca Dört Ayaklı Minare’de düzenlenen basın açıklaması sonrasında çatışma çıktı.

Diyarbakır Baro Başkanlığı'nca Dört Ayaklı Minare'de düzenlenen basın açıklaması sonrasında çatışma çıktı. Olayda, Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti, 1 polis şehit oldu, 2 polis de yaralandı.

Önceki gün YDG-H üyeleri ile polis arasında çıkan çatışmada Dört Ayaklı Minare, kurşunların isabet etmesi sonucu tahrip oldu. Olayın ardından bugün Diyarbakır Barosu'nca Dört Ayaklı Minare'nin önünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında yapılan konuşmaların ardından Dört Ayaklı Minare'nin girişinden gruba silahlı saldırı düzenlendi.

ELÇİ BAŞINDAN VURULDU

Polislerin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, başından silahla vurularak, hayatını kaybederken, 1 polis şehit oldu, 2 polis de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ara sokaklara kaçmasının ardından polis ekipleri, zırhlı araç desteği istedi. Görüntü almaya çalışan basın mensupları, çatışmanın ortasında kaldı.

SON SÖZLERİ ÇATIŞMASIZLIK OLDU

Öte yandan, Tahir Elçi'nin son sözleri çatışmasızlık oldu. Elçi, vurulmadan önce yaptığı basın açıklamasında, "Tarihi bölgede bir çok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekanında silah çatışma operasyon istemiyoruz savaşlar çatışmalar operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

TAHİR ELÇİ KİMDİR

Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Cizre'de tamamlayan Tahir Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Tahir Elçi, 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyor ve mesleğinde yoğunlaşıyordu.

Tahir Elçi, Türkiye'de gündemde kalan çok sayıda davayı yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde temsil ederek bölgede en çok tanınan avukatlar arasında yerini almıştır. Almanya'da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslararası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi gören Tahir Elçi, 1998'ten beridir staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler vermektedir. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve birçok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer alan Elçi, evli ve iki çocuk babasıydı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahir Elçi Diyarbakır Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title