Haberler

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin Öldürülmesi

Kayseri Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve iki polis memurunun şehit edilmesini kınadı.

Kayseri Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve iki polis memurunun şehit edilmesini kınadı.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, karanlık ve "alçakça" saldırının hedefinin sadece baro başkanı avukatlar, polis teşkilatı değil tüm Türkiye olduğu belirtildi.

Teröristlerin silahından çıkan kurşunların birliği, beraberliği ve kardeşliği hedef aldığı ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bir yanda sözde barış nutukları atan terör örgütü ve uzantılarının eylemleri, bir yanda bu menfur saldırı gibi provokasyonlar yolu ile bu bölgede ayaklanma çıkarılmaya çalışılmakta, bu uğurda elinde silah olmayan günahsız vatandaşlarımız kimliğine, ırkına, mesleğine bakmadan katledilmektedir. Hedef çok açık ve nettir. Türk ve Kürt kardeşliği bu kıvılcımlardan çıkacak bir yangınla bitirilmeye çalışılmaktadır. Tüm bu karanlık çabalara rağmen, Türk ve Kürt vatandaşlarımız sağduyusunu kaybetmemekte, kadim kardeşliğimiz bozulmamakta ve asla da bozulmayacaktır. Türkiye'nin birliğine ve kardeşliğine kastetmiş bu karanlık güçlerin, bir taraftan ardı ardına bu menfur eylemleri gözlerini kırpmadan yapmaları, diğer taraftan da vatandaşlarımızı kutuplaştırmak, bölmek ve hatta ayaklandırmak maksadıyla devleti düşman haline getirme gayretleri gözümüzden kaçmamaktadır."

Bu olayda şehit olan iki polis memurunu göz ardı edenlerin ve adlarını zerre kadar anmayanların, farkında olamadan kendilerini ele verdiği belirtilen açıklamada, görevleri orada baro başkanını korumak olan iki masum vatan evladının toprağa düştüğü kaydedildi.

Açıklamada, şehitlerin yuvalarına ateş düşerken tek kelime ile bu acıyı anmayanları milletin asla unutmayacağına işaret edilerek, devletin bu cinayeti mutlaka aydınlatması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: AA / Yerel

Tahir Elçi Diyarbakır Kayseri Yerel Haberler

title