Haberler

Diyarbakır Baluken: Amed'le Birlikte Kandil'de de Zafer Fişekleri Patlayacak

Baluken: Amed'le birlikte Kandil'de de zafer fişekleri patlayacak Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, (DHA) - HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken, partisinin seçimde zafer kazanmasını Kandil'in de beklediğini anlatırken, "Kandil'de bulunan genç gerillalar, yanımıza gelip Amed'e seçim havasını sordu.

Baluken: Amed'le birlikte Kandil'de de zafer fişekleri patlayacak

Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, (DHA) - HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken, partisinin seçimde zafer kazanmasını Kandil'in de beklediğini anlatırken, "Kandil'de bulunan genç gerillalar, yanımıza gelip Amed'e seçim havasını sordu. Biz de onlara Amed'in (Diyarbakır) coşkusunu heyecanını anlatmaya çalıştık. Kandil'deki arkadaşlarımız bize 'Kandilin dört bir yanına havai fişekleri yerleştirmişiz. Amed'e zafer fişekleri patladığı an Kandil'de de biz havai fişekleri patlatacağız' dedi" diye konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili adayı İdris Baluken, seçim çalışmaları kapsamında merkez Bağlar İlçesi'ne bağlı Göçmenler Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Baluken'e kalabalık partili bir grup eşlik ederken, gençler davul- zurna eşliğinde halay çekerek destek verdi. Esnafı ziyaret ettikten sonra Göçmenler Caddesi'nde bulunan HDP Fatih Mahallesi Seçim Bürosu'na giden İdris Baluken, burada toplanan kalabalığa hitap etti. Baluken, Diyarbakır halkının HDP'nin seçim çalışmasına gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, Kandil'e yaptığı ziyarette seçimlerle ilgili PKK'lılar ile aralarında geçen görüşmeleri dile getirdi. Balukan, şöyle dedi:

"Geçen günlerde KCK yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdik. Kandil'de bulunan genç gerillalar, yanımıza gelip Amed'e (Diyarbakır) seçim havasını sordular. Bizde onlara Amed'in coşkusunu heyecanını anlatmaya çalıştık. Kandil'deki arkadaşlarımız bize dediler ki Kandilin dört bir yanına havai fişekleri yerleştirmişiz. Amed'e zafer fişekleri patladığı an Kandil'de de biz havai fişekleri patlatacağız."

Seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın müdahil olduğunu öne süren bunun hissettiği paniğin bir sonucu olduğunu da öne süren kaydeden Baluken, "Erdoğan'ın sarayını hep beraber düşüreceğiz. Zindanların kapılarını aralayıp oralardaki evlatlarımızı, gençlerimizi, yoldaşlarımızı alıp hep beraber demokratik siyasetle özgürlüğe yürüyeceğiz" diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Baluken Kandil Dağı Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title