Haberler

Diyarbakır Bakan Yılmaz: Siyasetin Onuru İnsanın Onurudur

Bakan Yılmaz: Siyasetin onuru insanın onurudur KALKINMA Bakanı ve Diyarbakır Ak Parti Milletvekili Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da partisinin il Başkanlığı'na yapılan saldırıyı lanetleyerek kınadı.

Bakan Yılmaz: Siyasetin onuru insanın onurudur

KALKINMA Bakanı ve Diyarbakır Ak Parti Milletvekili Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da partisinin il Başkanlığı'na yapılan saldırıyı lanetleyerek kınadı. Bakan Yılmaz bütün siyasi ve STK temsilcilerine çağrıda bulunarak, "Ben buradan bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarımızı, medyayı, akademik dünyayı tüm toplum kesimlerini bu saldırıları kınamaya lanetlemeye bir kez daha davet ediyorum. Biz bunu yapmasak, becermezsek siyasetin onurunu koruyamayız. Siyasetin onuru insanın onurudur" dedi.

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Ak Parti Milletvekili Cevdet Yılmaz partisinin il başkanlığına dün akşam yapılan bombalı saldırı nedeniyle il binasında basın toplantısı yaptı. Basın toplantısına Bakan Yılmaz'ın yanı sıra İl Başkanı Muhammed Akar ve partililer katıldı. Son dönemlerde özellikle Ak Parti il başkanlıklarına dönük saldırıların olduğunu belirterek saldırı hakkında bilgi verdi. Bakan Yılmaz, "Son dönemlerde maalesef siyasi partilere özellikle Ak Parti il başkanlıklarına dönük saldırılar görüyoruz. Geçen hafta Diyarbakır il teşkilatımıza bir saldırı gerçekleşmişti. Yine dün akşam saatlerinde iki saldırgan tarafından el yapımı bombalarla AK Parti il binamıza dönük ciddi bir saldırı gerçekleştirildi. İl teşkilatımızın önündeki TOMA alev aldı. Çok şükür bir polisimizin hafif yaralanmasıyla olay atlatılmış oldu. Çok daha farklı bir hadise gerçekleşebilirdi. Bir anlamda teselli oldu bizim için" dedi.

'SİYASİ PARTİLERE SALDIRI HALKIN İRADESİNE YAPILMIŞ SALDIRIDIR'

Siyasi partilerin demokrasinin temel kurumları olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Siyasi partiler milletle devlet arasında görev alan son derece önemli yapılardır. Siyasi partiler halkın taleplerini, beklentilerini devlet kurumlarına aktaran, diğer taraftan demokratik ortamda kamunun ve kamu kurumlarının halkın sorunlarını çözmesi için gayret eden mekanizmalardır. Aslında bu kurumlara saldıranlar siyasi partilerin il başkanlıklarına saldıranlar gerçekte demokrasiye saldırmış oluyorlar. Halkın iradesine saldırmış oluyorlar. Dolasıyla halka saldırmış oluyorlar. İşin özü budur. Bu partilere saldıranlar demokrasiyi içine sindirememiş olan silahla kavgayla şiddetle sonuç almaya çalışan yetersiz insanlardır. Siyaset fikri olan yeterliliği olan insanların yapacağı iştir. Fikrine, siyasetine güvenmeyen insanlar şiddete başvururlar. ve acizliklerini ortaya koyarlar. Ak Parti il teşkilatına saldıranlar aslında acizliklerini ortaya koyuyorlar. Fikir sahibi olmadıklarını, siyaset yapmayı beceremediklerini silahla şiddetle sonuç almaya çalıştıklarını göstermiş oluyorlar" dedi.

'HANGİ SİYASİ PARTİYE YAPILIRSA YAPILSIN BU SALDIRILARI LANETLİYORUZ'

Bu bölgede görev yapan Ak Parti teşkilatlarının aslında halkın vicdanın temsil ettiğini dile getiren Bakan Yılmaz şöyle konuştu: "Buradaki arkadaşlarımız halkımızın içinde halkın yaşadığı sorunları yerinde tespit edip bütün ilgili kurumlarımıza bunu aktarıyorlar. Burada görev alan arkadaşlarımız gönüllü insanlar ve bu insanlar Diyarbakır halkı için, Diyarbakır halkının iyiliği için burda bulunan çalışan insanlar. Bunlara dönük yapılan saldırılar aynı zamanda Diyarbakır halkının sesini kısmaya dönük saldırılardır. Kime yapılırsa yapılsın hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın bu saldırıları lanetliyoruz, en sert şekilde kınıyoruz. Biz başka partilere yapılan saldırıları da aynı sertlikte lanetledik ve kınadık. Diğer partilerinde aynısını yapmasını bekliyoruz. Çünkü bu saldırılar tüm siyaset kurumuna yapılmış saldırılardır. Sivil siyasete yapılmış saldırılardır. Ben buradan bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarımızı, medyayı, akademik dünyayı tüm toplum kesimlerini bu saldırıları kınamaya lanetlemeye bir kez daha davet ediyorum. Biz bunu yapmasak, becermezsek siyasetin onurunu koruyamayız. Siyasetin onuru insanın onurudur. İnsan siyaset yapan varlıktır. İradesiyle halkın ortak menfaatlerini düşünerek siyaset yapan insanlardır. Siyasetin alanını daraltanlar aslında insan onuruna saygı duymayanlardır. Dolasıyla bütün partilere, sivil topluma ilgili bütün kesimlere çağrıda bulunuyoruz. Ortak tepki, tavır göstermeliyiz. Bunu göstermediğimiz sürece Diyarbakır'ında, ülkemizin de daha fazla demokratikleşmesine, kalkınmasına hizmet edemeyiz."

'DAHA FAZLA DEMOKRASİ, DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK DİYECEĞİZ'

Saldırıların terör örgütü ve onun arkasında duranların tek tipçi zihniyetini ortaya koyduğunu öne süren Bakan Yılmaz, "Bu saldırılar terör örgütünün ve onun arkasında duranların tek tipçi zihniyetini ortaya koyuyor. Bunlar istiyorlar ki toplumda farklı hiçbir ses, görüş olmasın. Tek tipçi bir anlayış totaliter, faşizan bir anlayış topluma hakim olsun. Buna da hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir. Ak Parti binalarına dönük ne tür saldırılar olursa olsun biz ısrarla daha fazla siyaset yapacağız. Daha fazla halkımızın içinde olacağız. Daha fazla demokrasi, özgürlük diyeceğiz. ve daha fazla çoğulculuk diyeceğiz. Bu saldırıları yapanlar burada hiç kimsenin siyaset yapmasını istemiyoruz demektir. Geçmişte tek tipçi zihniyetten çok fazla şikayet edilirdi bu bölgede. Farklı bir çerçeve içinde tek tipçilikten şikayet edilirdi. Şimdi başka bir şekilde tek tipçi bir anlayışın topluma dayatılmaya çalıştığını görüyoruz. Buna da yine sivil toplumun görüşü ne olursa olsun, hangi partiye oy vermiş olursa olsun tüm halkımızı bu tek tipçi zihniyet karşısında durması ve buna engel olması gerekir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title