Haberler

Diyarbakır AGD 'den Mekke'nin Fethi Programı

Güncelleme:

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi'nin Mekke'nin fethinin 1384'üncü yıl dönümünde düzenlediği program duygulu anlar yaşattı.

Etkinliğe Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin'in yanı sıra Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, sivil toplum kuruluşları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Diyarbakır Ulu Camii imam Hatibi Mehmet Emin Mülayim Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Sinevizyon gösterimi ile devam etti. ilkokul öğrencileri tarafından İslam ülkelerinin durumunu anlatan kısa bir Skeç sergilendi. Şiir, ezgi ve ilahilerini okunduğu programda Mekke`nin fethi ile ilgili konuşmalar yapıldı.

"Şimdi Yeniden Fetihlere Çıkma Zamanıdır"

Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, Mekke'nin fethi insana adaleti, refahı ve affetmeyi öğrettiğini anlatan Ergin, "Ülkemizin gündemine ekranlarla, manşetlerle, haber portallarıyla sokulan yılbaşı eğlencesi adı altındaki kokuşmuşluğa da en güzel şekilde cevap vermek için burada olduğumuzun farkındayız."dedi.

Peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır`da maneviyata zarar verecek eğlenceleri düzenleyeceklere seslenen Ergin, "Yılbaşı eğlencelerinde hem bu dünyanızı hem de ahiretinizi bir gecelik Hıristiyan âdetine kurban etmeyiniz" diyerek yılbaşı eğlencesinden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. Hangi renkten ve hangi ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı kendilerine görev addettiklerini belirten Ergin konuşmalarına şöyle devam etti;

"Biz özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp, kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız. Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla, yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz."

"Fetih, Bir Medeniyet İnşasıdır"

Programa konuşmacı olarak Batman'dan katılan Vaiz Murat Kurt da fetih konusuna değindi. "Fetih bir medeniyet inşasıdır." diyen Kurt, "Peygamber Efendimiz Mekke'yi fethetmek suretiyle bir İslam Medeniyeti inşa etmiştir ve kıyamete kadar bu bayrak dalgalanacaktır." ifadelerini kullandı.

Kalpleri fethetmenin de önemini anlatan Kurt, "Peygamberin bir ismi de kalpleri fethedendir. Mekke'yi fethettiği zaman sadece Mekke'yi fethetmedi insanların kalplerini de fethetti." dedi

Ardından "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" isimli daha önce düzenlenmiş olan Siyer-i Nebi Yarışması ödül töreni düzenlendi ve 1.ye Umre, 2.ye dizüstü Bilgisayar, 3.ye Cep telefonu ve 4.ye de Tablet ödülleri verildi. Program dua ile sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Yılbaşı Mekke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title