Haberler

Diyanet'de Milyonlar Havaya Uçtu

Güncelleme:

Sayıştay raporuna göre, Diyanet'te 23 milyon lira "buharlaştı." Harcama hakkında bilgi vermeyen Diyanet'in konuyla ilgili yanıtı "Gelecek yıl bilgi veririz" oldu.

Sayıştay Denetim Raporu'na göre bir çok bakanlığın toplamından daha fazla bütçeye sahip Diyanet'te 23 milyon lira "buharlaştı." Harcama hakkında bilgi vermeyen Diyanet'in konuyla ilgili yanıtı "Gelecek yıl bilgi veririz" oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile ilgili Sayıştay 2014 yılı Denetim Raporu, devletin sosyal güvenlik alanında uğratıldığı zararı kalem kalem gözler önüne serdi. Sahte sigortalı sayısından haksız maaş ödemesine kadar birçok başlıkta zarar eden SGK, ayrıca 34 milyarlık prim borcunu tahsil etmek için yasal işlem başlatmadı.

34 MİLYARLIK PRİM ALINMIYOR

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre Sayıştay tarafından yapılan tespitlerden ilki, prim borçlarının tahsil edilmemesi. Tespite göre SGK'nın alacağı olan prim borcunun toplamı 34 milyon 914 milyon lira. Aynı tespite göre, SGK yöneticileri, bu borcu alabilmek için yasal işlemi başlatmadı.

Bir başka tespit de sahte sigortalı sayısından edilen zarar. 18 milyon sigortalı çalışanın bulunduğu 2013 yılının mercek altına alındığı rapora göre, yıl içerisindeki sahte sigortalı sayısı bir milyon. Devletin sahte sigortalılar yüzünden ettiği zarar ise 594 milyon 134 bin lira.

Sağlık alanı denetiminde de devletin milyonlarca lira zarar ettiği görüldü. Raporda, kurum zararının toplamda 11 milyon 675 bin lira olduğu belirtildi. Sağlık hizmet sözleşmesi gereği önerilen ceza tutarı 98 milyon 693 bin lirayken, sosyal sigorta alanında tespit edilen ek matrah tutarı 57 milyon 923 bin lira, fark tahakkuk tutarı da 84 milyon 692 bin lira olarak kayda geçti.

HAK ETMEYENE DE AYLIK VERMİŞLER

Sayıştay denetçileri, gerçekleştirmiş olduğu denetimlerde tespit edilen prim matrah tutarının 58 milyon lira olduğunu ortaya çıkarırken, bunun karşılığı olarak idari para cezasının tutarı da 361 milyon lira.

SGK'da ortaya çıkarılan bir başka skandal da haketmeyenlere aylık verilmesi. Yapılan tespitlere göre, SGK tarafından hak etmeyenlere verilen aylıklardan dolayı devlet bir buçuk milyon lira zarar etti. Suiistimal edilen sağlık hizmetinden edilen zarar ise 280 milyon 180 bin lira iken eczanelerin suistimallerinden dolayı da devletin 18 milyon 862 bin lira zarar ettiği ortaya çıktı.

'SEHVEN YEMİŞ'

Raporda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2014'te kendi bütçesini 98 milyon lira aşarak 5 milyar 704 milyon 466 bin lira harcadığı belirtildi. Sayıştay raporunda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın döner sermaye kaynaklarından kullandığı 23 milyon liranın akıbetinin nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekildi. Diyanetin 2014 yılı faaliyet raporunun incelenmesinde genel bütçe kaynaklarından tahsis olunan ödeneklerin kullanımına ilişkin yer verilirken, bu 23 milyon hakkında bilgi verilmediğinin altı çizildi. Diyanet'in konuyla ilgili yanıtı ise "Gelecek yıl bilgileri veririz" oldu.

Kurumun faaliyet raporunda ayrıca 2013 yılı iç ve dış mali denetim sonuçları hakkında özet bilgilere yer verilmediği tespit edildi. Diyanet'in mali denetim sonuçları hakkında neden özet vermediği yönündeki soruya verdiği yanıt ise "Sehven olmuş" şeklinde oldu. (Kaynak:BirGün)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Hüseyin Şimşek Sayıştay Memur Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (147)

KOALİSYON:

ÇOK AZ KALDI CHP MHP İKTİDARINDA BU YAPILANLARIN HESABI TEK TEK SORULACAK

74
7
yanıtYanıtla
Neo:

Geri zekalılar, yalan ve çarpıtma haberi bu...döner sahibini bulur merak etmeyin...

46
21
yanıtYanıtla
Yobaz diyanet Mobil-ANDROID:

O şarlatanın üstündeki kaftanmıdır nedir o bile kaç bin liradır ALLAH bilir...

61
0
yanıtYanıtla
harunMobil-ANDROID:

Devletin tüm kademeleri ne yazikki partinin adamlari ile dolmuş ve denetim dogal olarak sıfıra inmiş. Acil bir çözüm lütfen

18
36
yanıtYanıtla
Hakan:

Acil çözüm akepenin yüzde 30''un altına düşmesi ve iktidar olamamasıdır. Akepe ve rte zaten istediğimiz gibi götürelim hesap soran olmasın diye başkanlık sistemini istiyorlar, yoksa bu halkı ve vatanı çok sevdiklerinden değil

yanıt21
yanıt32
aman!!Mobil-ANDROID:

buna yorum yazmadan önce haberi kimin yazdığına bakın sonra yorum yapın

3
42
yanıtYanıtla
ANKARALI 06:

ARTIK YOLSUZLUKLAR GURUBUNA DIYANETTE GIRMIS OLDU SON ZAMANLARDA KARADENIZLI TORPILLI HOCALAR COGALDI HEPSIDE RTP NIN HEMSERILERI NEDE OLSA NORMALDIR KOSKOC RTP HARAM YEMIS HOCALARIDA YESE NE OLUR YEDIRIR RTP

40
3
yanıtYanıtla
Muss isviçre:

Laik bir ulkede diyanet ozel olmalı inan versin .avrupada kilise vergisi var inanmayan çıkıyor vergi vermiyor.turkiyede haramı diyanet yiyor

41
1
yanıtYanıtla
PROF DR:

SELAHATİN DEMİRTAS HAKLİ BİZ DİNİ HİRSİZLARDA OGRENİYORUZ RESMEN

27
13
yanıtYanıtla
hakkiMobil-ANDROID:

kaynak birgün gazetesi yalan haberin feriştahıdır

10
28
yanıtYanıtla
Tüm 147 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title