Haberler

Diyanet Vakfının Kurban Bağışı Kampanyası

Diyanet Vakfı Çorum Şubesince vakfın Türkiye genelinde başlattığı kurban bağışı kampanyası kapsamında Çorum'da stant açılarak, vatandaşlardan kurban bağışı toplanmaya başlandı.

Diyanet Vakfı Çorum Şubesince vakfın Türkiye genelinde başlattığı kurban bağışı kampanyası kapsamında Çorum'da stant açılarak, vatandaşlardan kurban bağışı toplanmaya başlandı.

İl Müftülüğü ile birlikte Hürriyet Meydanı'na kurulan kurban bağşı standında vakıf görevlileri, vatandaşlara Diyanet Vakfının kurban kampanyası hakkında bilgi vererek, bağışta bulunmak isteyenlerin bağışlarını kabul ediyor.

Standı ziyaret eden İl Müftüsü Ahmet Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet Vakfının kurban bağışı kampanyasını 135 ülkede gerçekleştirdiğini söyledi. 1994 yılından bu yana her yıl düzenlenen bağış kampanyasında bu yıl kurban bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında ise 600 lira olarak belirlendiği ifade eden Akın, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın Diyanet Vakfı ile birlikte yaptığı bu çalışmayla 135 ülkede vekaleten kurban bedellerini vakfımıza veren kardeşlerimizin kurbanları kesilecek ve kendilerine kesimle ilgili ayrıntılı bilgi de verilecektir." dedi.

15 Ağustos'ta başlatılan Diyanet Vakfı Kurban Bağışı Kampanyası'nın 1 Eylül'e kadar devam edeceğini dile getiren Akın, kurban kesmenin önemli bir dini vecibe olduğunu vurguladı.

Diyanet Vakfının Kurban Bağış Kampanyası ile vekaleten kurban kestirenlerin, bu vecibeyi yerine getirdikleri gibi dünyada ihtiyaç sahibi birçok insana da et ulaştırılmasına katkı sağlamış olacağını ifade eden Akın, "Bildiğiniz üzere kurban, önemli bir dini vecibedir. Cenab-ı Hak onun kılları miktarınca kesene sevap vereceğini vadediyor." ifadesini kullandı.

Akın, kurban kesimi sırasında insanların çevre temizliğine hassasiyet göstermesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Hürriyet Meydanı Ahmet Akın Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title