Haberler

Diyanet Vakfı'ndan Türkmenlere Yardım

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Rus savaş uçaklarının bombardımanından kaçarak Türkiye'ye sığınan Türkmenler için gönderdiği yardım TIR'ları Hatay'a ulaştı.

Hatay Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi Başkanı Hamdi Kavillioğlu, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katıldığı törenle Ankara'dan yola çıkan 20 TIR'dan 7'sinin Hatay'a gönderildiğini belirterek, "Malumunuz şu anda Ortadoğu komşularımız zor bir süreçten geçmektedir. Hem memleket olarak doğuda bir terör hadisesi yaşıyoruz. Terör mağdurları var. Şehit yakınları var ve son zamanlarda bilindiği üzere Suriye'den ülkemize sığınan Türkmen kardeşlerimiz var. 5 yıldan bu yana devam eden bir göç var. 3 milyona yaklaşan Suriyeli kardeşlerimiz var. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, her zaman mağdurun yanında olduğu gibi hem terör mağdurlarının hem şehit ailelerinin ve özellikle Suriye'den evini barkını bırakarak bu kış gününde ülkemize sığınan Türkmen kardeşlerimize yardım maksadıyla bir kampanya başlattı. Halkımız doğudan batıya, kuzeyden güneye büyük bir cömertlik örneği göstererek yardımda bulundu. Dün Diyanet İşleri Başkanımızın dualarıyla 20 TIR Ankara'dan hareket etti. Bunun 10 TIR'ı doğu ve güneydoğudaki kardeşlerimize yardım olarak gönderildi. 3 TIR Kilis ilimize ve 7 TIR da Hatay ilimize gelmiş bulunmaktadır. Bu 7 TIR'dan 3 TIR'ı Yayladağı'ndaki Türkmen kardeşlerimize, 2 TIR Antakya merkezde, 1 TIR da Kırıkhan ilçesinde ve çevre ilçelerde yaşayan Türkmen kardeşlerimize, 1 TIR da İskenderun'daki Türkmen kardeşlerimize dağıtılmak üzere ilimize gelmiş bulunmaktadır" dedi.

Kavillioğlu, 7 TIR'ın her birinde 1 tane 23 kiloluk gıda paketi, 1 tane de battaniye olduğunu, dolayısıyla 7 bin aileye 7 bin battaniye ve 7 bin gıda paketi dağıtılacağını söyleyerek bu yardımların devam edeceğini belirtti.

Kavillioğlu'nun yaptığı açıklamanın ardından yardım TIR'ları Antakya Mehmet İpek Camii İmam Hatibi Rıza Ateş'ın Kur'an tilaveti ve dualarla gidecekleri ilçelere uğurlandı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title