Haberler

Diyanet'ten Bosnalı Öğrencilere İstanbul Gezisi

"Hazreti Muhammed'in Hayatı" konulu bilgi yarışmasında dereceye giren Bosna Hersekli öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığının konuğu olarak altı gün boyunca İstanbul'u gezecek.

"Hazreti Muhammed'in Hayatı" konulu bilgi yarışmasında dereceye giren Bosna Hersekli öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığının konuğu olarak altı gün boyunca İstanbul'u gezecek.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'dan 45 öğrenci ve 45 öğretmenle İstanbul'a hareket öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Bosna Hersek İslam Birliği Din ve Eğitim Hizmetleri Sorumlusu Dr. Nezir Haliloviç, İslam Birliği olarak bu yıl Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ile organize ettikleri proje kapsamında lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrencilerin İstanbul gezisiyle ödüllendirildiğini söyledi.

Bosna Hersek'teki liselerde, "Hazreti Muhammed'in Hayatı" dersinin bulunmadığını belirten Haliloviç, "Hazreti Muhammed'in hayatına dair bazı temel bilgiler okullardaki din dersleri ve Kur'an kursları kapsamında veriliyor. İslam Birliği olarak iki yıldır, çocukların Hazreti Muhammed'in hayatını daha detaylı öğrenebilecekleri bir proje uyguluyoruz. Sonunda da bir bilgi yarışması düzenliyoruz ve en iyi öğrencileri seçiyoruz" diye konuştu.

Bu yıl, Diyanet İşleri Başkanlığının da projeye destek olduğunu ve en iyi öğrenciler için bir İstanbul gezisi düzenlediğini kaydeden Haliloviç, gezi kapsamında İstanbul'daki camilerin, İslam merkezlerinin ve üniversitelerin ziyaret edileceğini ifade etti.

Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı da yaklaşık 5 bin 700 yarışmacının katıldığı bilgi yarışmasında başarılı olan 45 öğrenci ve bu öğrencilerin öğretmenlerinin altı gün boyunca Diyanet İşleri Başkanlığının misafiri olarak İstanbul'u gezeceklerini belirterek, bu gezinin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine ve genç nesillerin Türkiye'yi daha iyi tanımasına katkı sağlayacağı temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title