Haberler

Diyanet-Sen Divan Toplantısı

Görüntü Dökümü: Toplantı genel görüntü Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar'ın açıklamaları Diyanet-Sen Divan Toplantısı Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar: "İlahiyat ön lisans mezunlarına bir müjde vermek istiyorum.

Görüntü Dökümü:

Toplantı genel görüntü

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar'ın açıklamaları Diyanet-Sen Divan Toplantısı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar:

"İlahiyat ön lisans mezunlarına bir müjde vermek istiyorum. İnşallah çalışmalar tamamlandığında sınavsız

lisans tamamlayabilecekler"

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "İlahiyat ön lisans mezunlarına bir müjde vermek istiyorum. İnşallah çalışmalar tamamlandığında sınavsız lisans tamamlayabilecekler" dedi.

Bayraktutar, Edirne'de düzenlenen İstanbul Şubeleri İl Divan Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 76 bin üyeye sahip sendikalarını 100 bin üyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Edirne'den tüm Diyanet-Sen üyelerine bir müjde vermek istediğini anlatan Bayraktutar, çok yakında ilahiyat ön lisans mezunlarının sınavsız lisans tamamlama hakkı elde edeceğini açıkladı.

İlahiyat ön lisans mezunlarına verilecek lisans tamamlama hakkının, üyelerin öz güvenini arttıracağını ifade eden Bayraktutar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Neden böyle bir çalışma yaptık. Örgün öğretimde okuyan öğrencilerimizin bunu haksızlık olarak değerlendirmemesi gerekir. Bu bedava hiç emek sarf etmeden elde edilecek bir diploma değil. Buradaki amaç tüm diyanet çalışanlarının kendilerine olan öz güvenini ve eğitim kalitelerini arttırmak. Böylece hizmette kalitede de artacaktır. Daima toplum önünde olan insanın eğitim açısından en üst seviyede olması gerekir. İnşallah bu mücadele sonuçlanmak üzere."

Bayraktutar, lisans tamamlamak isteyen diyanet çalışanlarının YÖK Başkanlığı'nın hazırlayacağı programa katılacağını, program sonunda yapılan sınavda başarılı olan kişilerin lisans tamamlayacağını vurguladı.

-"Ülkemizin geleceği için yeni anayasa şart"

Bayraktutar, Türkiye'nin en önemli meselelerinden birinin de yeni anayasa olduğunu belirtti.

1982 anayasasının artık miadının dolduğunu, yeni bir anayasa için herkesin beşiğindeki taşları dökmesi gerektiği ifade eden Bayraktutar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Darbe zihinli insanların dayatmalarla, tek tip insan ve devlet modeli üzerinde durduğu, yeniliğe kapalı, fabrikasyon bir dayatma ürünü olan 82 model anayasanın, 61 model bir anayasanın artık miladı doldu diyoruz. Öncelikle herkes düşüncesini söylemek için, bu ülke menfaatlerini önceleyen bir duyarlılıkla bir araya gelmeli diyoruz. Ülkemizin geleceği için yeni anayasa şart. Bu ülkenin menfaatlerinden kaçan hiçbir siyasi partiyi tarih affetmeyecektir. Bugün ibretle gelişmeleri seyrediyoruz. Hem taşın altına bedenini koyması gerekenler sus pus oluyor, hem de biz bu ülkenin menfaatlerini savunuyoruz diyorlar. Bu aldatmacaya kimse inanmaz. Sırf hükümete muhalefet olmak için tartışmadan, konuşmadan kestirmeden 'hayır' demek kolaya kaçmaktır. Risk almamak demektir. Bunu tarih de affetmeyecektir. Bu millette affetmeyecektir. Biz bu konuda sonucu göstermiyoruz, bu konuda konuşmanın, tartışmanın, ülke menfaatleri için bir masa etrafında toplanmanın olmazsa olmaz olduğunu söylüyoruz."

Konuşmanın ardından Diyanet-Sen İstanbul Şubeleri Divan Toplantısı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Bayraktutar Diyanet Sen İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title