Haberler

Diyanet-Sen'den Muhteşem Kutlu Doğum Programı

Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanlığı tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanlığı tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

Programa Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Din Görevlileri Başkanı Emrullah Kaçar ve bir çok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra vatandaşlar katıldı

Programda sunuculuğu Ömer Daştan yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından program Veysel Karani Camii İmam Hatibi Muhsin Macit'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda bir açılış konuşması yapan Diyanet Sen Erzurum Şube Başkanı Bünyamin Aksu, katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür etti.

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar ise salonu hınca hınç dolduran katılımcılara teşekkür ederek tüm Erzurumluları Cumartesi günü Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonunda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in konuşmacı olarak katılacağı programa davet etti.

MİNİK KIZDAN AĞLATAN ŞİİR SUNUMU

Programda daha sonra sahneye çıkan Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Hudanur Arar, Hz. Peygamber (S.A.V.) efendimize itafen yazılan şiir sunumuyla büyük beğeni topladı. Ulu camii Müezzin Kayyımı Yakup Tosunoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından sahneye çıkan Erzurum İl Müftü Yardımcısı Celal Büyük konferans verdi.

PROGRAMDA İHH İLE ORTAKLAŞA YARDIM KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Suriye'deki vahşetin bir sinevizyonla sunulmasının ardından İHH Erzurum temsilcisi Bülent Güven, "Öncelikle bu program için Erzurum Diyanet Sen'e teşekkür ediyorum. İstedik ki 14-20 Nisan farklı geçsin ve Suriye deki kardeşlerimiz için bir kuru gıda kampanyası düzenleyelim istedik. Toplama merkezi olarak Dilaver oteli yanında bulunan Diyanet Sen Erzurum binası ve İHH binası olarak belirlenmiştir. Detaylar için Erzurum Şube Başkanımız ile bağlantı kurulabilir." Dedi.

İLAHİ VE KASİDE SUNUMU

Programda canlı ilahi söyleyen Oltu Ayvalı Köyü Camii İmam Hatibi Ahmet Akçay katılımcılardan büyük beğeni topladı. Tortum Merkez Camii İmam Hatibi Muhammet Aktaş ve Solakzade Camii İmam Hatibi Ali Turhan da Kur'an-ı Kerim tilavetlerinde bulundular.

MİNİK SEMAZENLER

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği ERİHDER ekibinin ney eşliğinde minik semazenlerin gösterisi katılımcıları büyüledi. Ardından kısa bir süre sergilenen parodi katılımcıları gülümsetti ve verilen mesajlar büyük alkış aldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Çınar Diyanet Sen Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title