Haberler

Diyanet-Sen'den "Karikatür" Tepkisi

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edildiğini belirterek, tepki gösterdi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edildiğini belirterek, tepki gösterdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetenin 9 Mart'taki nüshasında, "Hz Muhammed'in 'Cennet anaların ayakları altındadır' hadisiyle dalga geçen" bir karikatür yayımlandığını belirtti.

Yayımlanan karikatürün hem inançla dalga geçmesi hem de günün anlamına gölge düşürmesi açısından tepkiye neden olduğunu ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren karikatürü lanetliyoruz. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayımlanan karikatür, günün anlam ve önemine gölge düşürmüştür. Her insanın en değerli varlığı, aynı zamanda bir kadın olarak annelerimizi överek değerini vurgulayan Peygamber Efendimiz'i anlayamayan bir zihniyet, Efendimiz'in hadis-i şerifleriyle dalga geçmeye kalkışmıştır. Bu hakareti asla kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu Charlie Hebdo mantığının yerli versiyonunun da Müslüman halkımıza ne kadar Fransız kaldığının, bu toplumun dini değerlerinden ne kadar uzak olduğunun acı bir yansıması olan bu tür hezeyanlar, Müslüman halkımız tarafından asla kabul edilemez."

Eroğlu, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olarak, dini değerlere yönelik bu tür akıl almaz küstahlıkları şiddetle kınayıp lanetlediklerini vurgulayarak, "Bu minvalde, herkesi toplumun dini ve kültürel değerlerini tanımaya ve buna saygı duymaya davet ediyoruz. İslam'a hakaret edenler ve saldıranlar, tarih boyunca başarıya ulaşamamışlardır. Ayrıca İslam dininin kadınlara verdiği değere hakaret ederek, kendi zihniyetlerinin kadına verdiği değeri tüm çirkinliğiyle göstermişlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Eroğlu Diyanet Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title