Haberler

Diyanet-Sen'den "Diyanetime Dokunma" Eylemi

MARDİN (AA) - Mardin'de, Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen üyeleri tarafından "Diyanetime Dokunma" eylemi yapıldı.

MARDİN (AA) - Mardin'de, Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen üyeleri tarafından "Diyanetime Dokunma" eylemi yapıldı.

Mardin İl Müftülüğü önünde toplanan grup adına açıklama yapan Diyanet-Sen Mardin Şube Başkanı Abdulkadir Kurtuluş, emperyalist güçlerin İslam coğrafyasında yeni bir fitne ateşini yaktığını bu fitne ile coğrafyanın inim inim inlediğini belirtti.

Fırsat buldukça, Müslümanların kutsalları, inanç değerleri, tarihi şahsiyetleri ve yüce sembollerine saldırıldığını aktaran Kurtuluş, bunun son örneklerinden birinin de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Diyanet Kurumu olduğunu kaydetti.

"Bilgeliği, ilmi derinliği ve meselelere vukufiyeti yanında tam bir dava adamı olan Başkanımızı şer cephesine asla yedirtmeyeceğiz." diyen Kurtuluş, şunları belirtti:

"Ülkemiz, son yıllarda tüm İslam alemi ve mazlumlar için bir umut ve sığınma limanı haline gelmiştir. Bunda Diyanet Kurumunun ve Başkanımızın önemli bir yeri ve katkısı bulunmaktadır. Normal şartlarda bir araya gelmeleri mümkün olmayan iç ve dış tarafların derin, paralel, çapraz ve kirli saldırılarını milletçe görüyor ve biliyoruz. Diyanet kurumunun ve Reisinin, milletin değerlerini yüceltme ve İslam dinini doğru anlatma hususunda birikimli, donanımlı ve açık sözlü olması bizleri mutlu kıldığı oranda şer güçlerini de çıldırtmaktadır. Birkaç gün önce, dine ve dindarlara karşı düşmanca tutumuyla malum olan bazı ulusalcı ve kimi paralelci gazete müsveddeleriyle, aydın bozuntularının önce içeride ve sonra da dış medyada Diyanet Kurumunu ve Reisini iftiralarla ve çarpıtmalarla karalamaya çalışmasını esefle ve üzüntüyle izledik."

Şer cephesine malzeme taşıyan ve kelimelerle oynayarak anlam saptırması üzerinden camiayı ve kuruma iftira ve karalamada bulunanları şiddetle kınadıklarını vurgulayan Kurtuluş, "Herkesin herkesi eleştirme hakkı vardır. Ancak hiç kimsenin iftira ve karalamayı eleştiri diye bize yutturmasına müsaade edemeyiz. Bunlar kötü niyetli ve düşmanca bir davranış içindedirler" dedi.

Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmelerin topluma Diyanetin görüşü olarak takdim edilmesinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Kurtuluş, şu ifadeleri kullandı:

"Vatanlarını yabancılara şikayet edenler bilmelidir ki, vatanlarını yaşanmaz bilenler, vatanlarını yaşanmaz kılanlardır. Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırıları 'Fransa çocuklarına ağlıyor' diyerek manşet yapanlar İstanbul'da yaşanan saldırı için 'katliam ülkesi' diyebiliyor. Diyanet'e, Kuran Kurslarına ve Suriyeli minnacık Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir. Hilelerle, tuzaklarla milletimizi istikametinden etmeye, çocuklarımızı ahlak ve meşruiyet dışına itmeye çalışanlara, Müslümanları dış güçlere ve gayri Müslimlere şikayet edenlere, mahallemizin ve sokaklarımızın çukurlarla ve patlayıcılarla yaşanmaz kılanlara karşı birlik ve kardeşlik ruhu içinde davranmaya devam edeceğiz. Bugün Diyanet'e yapılan bu saldırlar bize doğru yolda olduğumuzu, hedeften sapmadan İslam ve İman hakikatleri yolunda ilerlediğimizi göstermektedir. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor, diyanet alanında etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak 'Diyanetime Dokunma- Diyanetine Sahip Çık' diyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet Sen Memur Sen Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title