Haberler

Diyanet Sen'den Charlie Hebdo'ya Kınama

Güncelleme:

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Mardin Şubesi, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri yayımlayan Charlie Hebdo dergisini kınadı.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Mardin Şubesi, Hz. Muhammed'e (sav) hakaret içerikli karikatürleri yayımlayan Charlie Hebdo dergisini kınadı.

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun uğradığı saldırıdan sonra çıkardığı ilk sayısında yine Hz. Muhammed'e (sav) hakaret etmesine ve Cumhuriyet gazetesinin dergiden seçtiği karikatürleri sayfalarına taşımasına tepkiler devam ediyor. Diyanet-Sen Mardin Şubesi adına basın açıklaması yapan Abdulkadir Kurtuluş, "Rahmet elçisinin kutlu mesajı barış ve adaletin teminatıdır. Bu mesaja dil uzatanları şiddetle kınıyoruz. Biz kimsenin kutsallarına hakaret edilmesini tasvip etmediğimiz gibi, başkalarının da kutsallarımıza karşı hakaretten kaçınmasını bekleriz" diyen Kurtuluş, "Çünkü biz bu ahlak ve nezaket yaklaşımını örnek insan Hz. Muhammed'den öğrendik" dedi.

Fransa'da ahlaksız ve gerçek dışı karikatürleri yayınlayarak İslam düşmanlığını ifşa edip bunun üzerinden oluşturulan provokasyonları marifet zannedenleri şiddetle kınayarak lanetlediklerini açıklayan Kurtuluş, "Müslümanların kutsallarına hakaret etmeyi hiç kimse düşünce ve ifade özgürlüğü ambalajıyla mazur ve meşru gösteremez. Onlarca insanın canına mal olan bu ahlaksız ve provakatif karikatürlerin Türkiye'de Cumhuriyet gazetesi tarafından yayımlanması tam bir alçaklık ve küstahlıktır" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Charlie Hebdo Diyanet Sen Türkiye Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title