Haberler

Görmez'den Papa'ya: Öyle Ayak Yıkamakla Olmaz

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camilere yapılan saldırıların üzerinde durulmasına dikkat çekerek, Papa'yı "Bu işler öyle ayak yıkamakla olmaz" diyerek eleştirdi.

Almanya'da 2001'den 2013 yılına kadar 22 caminin saldırıya uğradığına işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu sayının 2013'te 36, 2014'te ise 70'e yükseldiğini vurguladı. Başta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konuya eğilmesi gerektiğine dikkati çeken Görmez, "Bu öyle sadece genç bir kızın ayaklarını yıkamakla veyahut dinler arası futbol maçı, turnuvası düzenlemekle olmaz." sözleriyle Papa'yı eleştirdi.

İŞLER VEDA ETTİ

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen programla diyanet personeline veda etti.

"DİYANET'İN BAŞBAKANLIĞA BAĞLANMASINI ÖNEMLİ BİR ADIM OLARAK GÖRÜYORUM"

Diyanet İşleri Başkanlığının yeni bir düzenlemeyle doğrudan Başbakanlığa bağlandığını anımsatan Mehmet Görmez, şunları söyledi;

"Bu düzenleme diyanet camiasında yüksek bir teveccüh olarak kabul gördü. Dünden beri arkadaşlarımızın müspet tepkileri ve kamuoyunun tepkileri böyle oldu. Teveccühten çok bunu sorumluluğumuzu artıran bir düzenleme olarak görüyoruz. İslam dünyasında çalışmaları, duruşu, ilkeleri, prensipleriyle örnek bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığının sorumluluğunu daha da artırdı. Umarım bu düzenlemeyi, anayasal bir kamu kurum vasfını yitirmeden daha özerk bir kurum olma yolunda da atılmış bir önemli adım olarak görüyorum."

İŞLER: İSLAM DİNİ, TARİHİN EN ZOR SÜREÇLERİNDEN GEÇİYOR

Emrullah İşler, İslam dini ve dünyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini vurgulayarak, şöyle konuştu;

"Bugün İslam dininin karşı karşıya kaldığı en büyük sorun, hangi güç olduğunu ifade etmeme gerek yok, belli güçler istiyorlar ki İslam dininin her hangi bir ülkedeki varlığı, bir güvenlik ve bir meşruiyet sorununa dönüşsün. Bugün İslam dünyasında oluşturulan uydu hareketler de bunu meydana getirmek, buna zemin hazırlamak için yoğun bir çaba içerisindeler. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığına çok daha büyük görevler düşüyor. Güvenlik ve meşruiyet sorunu haline getirme çalışmalarını ve buradan hareketle İslam üretme çalışmalarını hepimiz ibretle izliyoruz. Ama Müslümanlar olarak bir şeyler de yapmıyoruz, yapamıyoruz. Sadece Müslümanlar değil, sadece Müslümanlara ait dini kurumlar değil, başta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konu üzerinde durması gerekiyor."

MEHMET GÖRMEZ VATİKAN'I ELEŞTİRDİ

Almanya'da 2001'den 2013 yılına kadar 22 caminin saldırıya uğradığına işaret eden Görmez, bu sayının 2013'te 36, 2014'te ise 70'e yükseldiğini vurguladı. Başta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konuya eğilmesi gerektiğine dikkati çeken Görmez, şunları söyledi;

"BU ÖYLE AYAK YIKAMAKLA OLMAZ"

"Bu öyle sadece genç bir kızın ayaklarını yıkamakla veyahut dinler arası futbol maçı, turnuvası düzenlemekle olmaz. Bu ilahi dinlerin yeryüzüne getirdiği hikmetlerden hareketle İslam gibi yüce bir dinin mensuplarına yönelik ötekileştirme, düşmanlaştırma hareketlerinin önünü almak gerekiyor. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığına çok ama çok büyük görevler düşüyor"

PAPA, AYAK YIKAMA RİTÜELİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Papa Franciscus, Paskalya Bayramı öncesinde “Kutsal Perşembe Töreni” çerçevesinde ayak yıkama ritüelini gerçekleştirmişti.


Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

trakyalı:

bakın söyleyince kızıyorlar adamın dini vecibeleri böyle hiç olmazsa alenen ya adamın ayakyalarının altını yalıyorlar siz işinize bakın derim insanların dini öyle bizde din ayağına türkiyeyi sömürüyorlar yanlışmı dedim

22
4
yanıtYanıtla
güneyli:

sende akp nin ayağını öpüyorsun, meslek daşın(neden bu kadar şaşırdın?)

14
11
yanıtYanıtla
aaa:

Siz kimin elini ayağını öpüyorsunuz sanki

13
12
yanıtYanıtla
Şengal:

Türkiyede ki kilise sayısı Almanyadaki cami sayısından çok daha az. Buna rağmen Türkiyede kiliselere yapılan baskı ve saldırılar Almanyadakine göre çok daha fazla. İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır.

10
14
yanıtYanıtla
gurbetci mehmetmtemel@optusnet.com.au:

Soylermisin Turkiyede kactane kilise kundaklandi?

yanıt0
yanıt0
şengalmehmet_ulu@msn.com:

Sadece Mardin emniyet müdürlüğünden ayda kaç kez tehdit ve kundaklama gibi olayların olduğunu öğrenebilirsiniz. Türkiyede ki diğer yerleri boş ver bile.

yanıt0
yanıt0
sultanım aydemir:

SENDE TAYİBİN KUKLASISIN DİYANET BAGIMSIZOLMALI ALLAHCC emirleriyle hükedinmeli diyanet olarak hiçbişe yapıyorsunuzzzzzz insanların haline bakın sokaklara cıkılmaz hal oldu diyanet sadece camilerden sorumlu olmamalı 77 milyondan sorumlu olmalı oturdugunuz yerde mayış alıyorsunuz hocalarda atnı 10dk cat pat hızlı namazkıldıroyor ondansonra yat aşagı camiler ilim merkezi olmalıııı hoca camide akşamakadar durmalı ve gelenlere ilim ogretmeliiiiiii ama nerdeeee namazı kıldırıyo ondansonra evine gidiyo yataşagı sadece namaz kıldırıyor. . böyle hoca böyle diyanet istemiyoruzz

15
8
yanıtYanıtla
eness:

Mehmet görmez sana yakışmıyor bunlar. . . sen öyle dersen adama sormazlar mı bakanların Peygamberine Kitabı na laf atarken sen nerdeydin, önce kendine bak!!. . .

16
5
yanıtYanıtla
KEMAL D.:

IĞREN BIR GÖRÜNTÜ BENIM AYAĞIMI OPMEYE KALKSA ÖPTURMEM . CÜNKÜ AĞZIYLA ŞARAPTA İÇMİŞTİR DOMUZ ETIDE SALYANGOZDA YEMIŞTIR . AĞZININ SALYASIYLA AYAĞIMI KIRLETMEM

10
10
yanıtYanıtla
MAHAVATAR BABAJImahavatar@gmail.com:

Sen Domuz Etinin ne lezzetli bir et olduğunu biliyor musun? Salyangoz da yememişsindir. Git bir marketten üzerinde yüzde yüz dana eti yazan bir sucuk al yüzde ellisi domuz etidir garanti onun, onu afiyetle ye tadına bak ondan sonra konuş. Sucuğun yanında kırmızı şarapta çok güzel olur. Yiyelim içelim rabbe şükür olsun.

yanıt0
yanıt0
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title