Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Yozgat'ta

Görmez: "Suudi Arabistan hükümeti, Kabe'nin etrafındaki inşaattan dolayı ani bir kararla her ülkeye tanıdığı hac kotasının yüzde 20'sini bu sene alamayacağını ifade etti ancak bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" "Önümüzdeki hafta bu konuda kesinleşmiş bir karar olacaktır diye düşünüyoruz ancak şunu söylemem gerekiyor ki eğer gidemeyecek kardeşlerimiz olursa biz onların hakkının yenmesine müsaade etmeyiz, sadece bir yıl gecikmiş olur"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Suudi Arabistan hükümeti, Kabe'nin etrafındaki inşaattan dolayı ani bir kararla her ülkeye tanıdığı hac kotasının yüzde 20'sini bu sene alamayacağını ifade etti ancak bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta bu konuda kesinleşmiş bir karar olacaktır diye düşünüyoruz ancak şunu söylemem gerekiyor ki eğer gidemeyecek kardeşlerimiz olursa biz onların hakkının yenmesine müsaade etmeyiz, sadece bir yıl gecikmiş olur" dedi.

Bilal Şahin Külliyesi'nin açılışı için Yozgat'a gelen Görmez, Vali Abdulkadir Yazıcı'yı ziyaret etti. Görmez, ziyarette yaptığı konuşmada, Ramazan ayı öncesi Yozgat'ta bulunmaktan onur duyduğunu ifade ederek, kentte bugün Bilal Şahin Külliyesi'nin açılışını yapacaklarını söyledi.

Görmez, Ramazan ayında teravih namazlarını hızlı kıldıran imamlara bir uyarı olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, "Her sene Ramazan'dan önce din görevlilerimize bir genelge gönderiyoruz. Ramazan bizim için bir mektepdir. Bu mektepden istifade etmek için her görevlimize düşen vazifeleri zaten genelgelerle gönderiyoruz. Dün bununla ilgili bir basın toplantısı yaptık. Her sene bir konu işliyoruz. Ramazan'da bu seneki konumuz helal kazanç-helal lokma. Ramazan bizi değiştirsin, biz Ramazan'ı değiştirmeyelim. Ramazan her sene gelir, vatan sathını bir mabede dönüştürür. Bütün dünyayı adete bir ibadethaneye dönüştürür. İnşallah bu senede aynı şekilde geride rahmet ve bereket bırakarak ülkemizi terk eder" diye konuştu.

Hac kontenjanı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kabe'nin etrafındaki çalışmalar nedeniyle hac kontenjanında bir değişiklik olup olmadığı yönündeki soruyu, "Suudi Arabistan hükümeti, Kabe'nin etrafındaki inşaattan dolayı ani bir kararla her ülkeye tanıdığı hac kotasının yüzde 20'sini bu sene alamayacağını ifade etti ancak bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta bu konuda kesinleşmiş bir karar olacaktır diye düşünüyoruz ancak şunu söylemem gerekiyor ki eğer gidemeyecek kardeşlerimiz olursa biz onların hakkının yenmesine

müsaade etmeyiz, sadece bir yıl gecikmiş olur" şeklinde yanıtladı.

Görmez, ziyaretin anısına Vali Yazıcı'ya Kur'an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye etti. Valiliğin ardından Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'i ziyaret eden Görmez, camilerin temizliği ve güvenliği konusunda belediye başkanlıklarının özenle çalıştığını söyledi.

Belediye başkanlarının çalışmalarından hoşnut olduklarını belirten Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının Yozgat'ta bir eğitim merkezi yaptıracağı müjdesini verdi. - Yozgat

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Suudi Arabistan Yozgat Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title