Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Kur'an Kursu Açılışına Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bitlis’in Tatvan ilçesinde Hira Kur’an kursu açılışına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bitlis'in Tatvan ilçesinde Hira Kur'an kursu açılışına katıldı.

Bölgenin kanaat önderleri ve kurs öğrencilerinin katıldığı program Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, insanlık tarihinde önemli bir yere sahip olan Hira dağının isminin Kur'an kursuna verilmesinin anlamlı olduğunu belirtti. Görmez konuşmasında şunları söyledi:

"İnsanlık tarihinde bir mekan ve o mekana vahyedilen biz söz insanlığın mukadderatını değiştirmiştir. O mekan Hira'dır. Kuran kursumuzun da adı budur. Orada vahyedilen ilk şey 'okuyunuz'dur. Seni yaratan Rabbimizin adı ile oku denmektedir. Hadis kitaplarımızın bir kısmında ben okuma bilmem diyenler var. Peygamberimiz ise, burada verdiği cevapla 'ben ne okuyayım' diyerek en güzel cevabı vermektedir. O kitaba baktığınızda sadece o kitap kendini okumayı emretmiyor. Önce kendini oku, sonra kainatı oku. Dağlar, taşlar, nehirler, ay, güneş bütün bunlar. Ayetler ikiye ayrılır. Afaki ayetler ve enfüsi ayetler diye. Bütün bunları oku. Sevgili gençler, bunu unutmayın. Okunacak 3 kitap vardır. Bunlar, küçük kitap, büyük kitap ve en büyük kitaptır. En büyük kitap bütün kitapların tercümanı olan Kur'an-ı Kerim'dir. Biz hakkıyla Kuran'ı okumamız için önce insanı okuyacağız. Büyük kitap olan tabiatı okuyacağız. Daha sonra da Kur'an-ı Kerim'i okuyacağız. Allah'ı anlatan bütün ilimler dinidir. Siz Allah'ı anlatmayan bir ilim gördünüz mü? Matematiğin ince hesapları bizi Allaha götürmez mi. Bugün Müslümanlar neden birbirilerini katlediyorlar. Kitapla kainat arasındaki bağı kaybettiler. Bu kurslarımız çok önemlidir. Aziz kardeşlerim biz öyle bir dinin mensuplarıyız ki kendinden önceki dönemini ve kendinden sonraki dönemi ayırt ederiz. Bilgi tek başına cehaleti ortadan kaldırmaz. Hatta en kötü cehalet öğretilmiş cehalettir. Bilgi vererek öğrettiğimiz cehalettir. İlim, ilim, eğitim doğru eğitim ve doğru ilim. Allah'la bağımızı koparan bir eğitim ilim olmaz. Tabiatla, insanlarla kitaplarla olan ilişkiyi iyi kurduğumuz zaman o ilim olur. Bizi kardeş kılan bir dinin mensuplarıyız. Burada emeği geçenleri gönülden kutluyorum. Türkiye'nin her tarafında isimsiz kahramanlar var. Ben onların yerinde olsan Diyanet İşleri Başkanının yakasına yapışırdım. Ancak bundan sonra sizlere daha fazla destek vereceğiz. Bundan önce buraların iaşeleri hayırsever vatandaşların sırtından dönerdi. Son yıllarda bir kaç düzenleme yapıldı. Camilerin onarımına belediyelerin bir kuruş harcaması yasaktı. Artık belediyeler bu işlere ödenek ayırabiliyor."

5 bin metrekare alan üzerine kurulan Kur'an kursunun 125 öğrencisi bulunuyor. Konuşmanın ardından Kur'an Kursunun açılışı yapıldı. Açılışın ardından davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Görmez ve beraberindekiler buradan Güroymak ilçesine geçerek, Erentepe Mahallesindeki kanaat önderi Nurettin Mutlu'yu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Mutki ilçesine bağlı Koyunlu Köyündeki medreseye geçen Görmez, burada Alaiyye Medresesinin temelini attı. Ardından Kanaat önderi şeyh Fethullah Ayte, Mutki Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ve alimler tarafından karşılandı. Medreseyi ziyaret eden Görmez, akşam yemeğinin ardından Bitlis'e döndü. Geceyi Bitlis'te geçirecek olan Görmez, Pazar günü Hizan'ın Nurs ilçesinde Said Nursi için düzenlenecek olan mevlide katılacak. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title