Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in "Ramazan" açıklaması -

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "İnşallah Ramazan'ın rahmet iklimi, hem ülkemizde hem Musul'da, Kerkük'te, Bağdat'ta, Şam'da, her yere yeniden bir şefkat taşır, bir merhamet taşır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "İnşallah Ramazan'ın rahmet iklimi, hem ülkemizde hem Musul'da, Kerkük'te, Bağdat'ta, Şam'da, her yere yeniden bir şefkat taşır, bir merhamet taşır" dedi.

Görmez, hocası Mehmet Emin Er'in ölümünün birinci yıl dönümünde ikindi namazının ardından düzenlenen anma programına katıldı. Er'in, Nuri Mehmet Paşa Camii avlusundaki mezarı başına gelen Görmez, dua etti.

Kılınan namaz sonrası Kuran-ı Kerim okundu, yakınları ve talebeleri Mehmet Emir Er ile ilgili anılarını anlattı.

Görmez, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayının Türk ve İslam alemine huzur, barış, kardeşlik, adalet ve özgürlük getirmesini diledi.

Kurak toprakların yağmura muhtaç olduğu gibi İslam aleminin de Ramazan'ın rahmet iklimine muhtaç olduğunu vurgulayan Görmez, şunları söyledi:

"İnşallah Ramazan'ın rahmet iklimi, hem ülkemizde hem Musul'da, Kerkük'te, Bağdat'ta, Şam'da, her yere yeniden bir şefkat taşır, bir merhamet taşır. Müminlerin kalplerini yeniden muhabbetle birbirine bağlar. Tabi bize düşen en büyük vazife öncelikle Ramazan'ı rutin bir aya dönüştürmemek. Ramazan'ın bütün o maneviyatından en güzel biçimde istifade etmek."

Ramazan ayının bir mektep olduğunu dile getiren Görmez, şöyle devam etti:

"İstiyorum ki bu mektebe herkes kaydını yaptırsın ve orada en güzel bir şekilde ilk 10 gününde rahmeti tahsil etsin. İkinci 10 gününde mağfireti tahsil etsin, son 10 gününde de bizleri her türlü kötülükten uzaklaştıracak beratımıza kavuşarak, huzur ve barış içerisinde bayrama kavuşmayı Cenab-ı Hak hepimize ve bütün Müslümanlara nasip etsin inşallah."

Görmez, Mehmet Emin Er'in kabri başında dua ettikten sonra camiden ayrıldı.

Anma programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Er'in yakınları ve talebeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Kerkük Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title