Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Gürcistan'da

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gürcistan Uzlaşma ve Sivil Eşitlikten Sorumlu Devlet Bakanı Paata Zakareishvili ile görüştü.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gürcistan Uzlaşma ve Sivil Eşitlikten Sorumlu Devlet Bakanı Paata Zakareishvili ile görüştü.

Görmez, bakanlıktaki görüşmede, Gürcistan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülkede farklı inançtakilere gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Görmez, dün Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ile de bir araya geldiğini hatırlattı.

"Ülkeler arasında ticaret adamlarının görüşmeleri kolaydır, siyaset adamlarının da görüşmeleri nispeten kolaydır ama iki ülkenin farklı dini kurumları, din adamları ziyaretlerine başlamışsa o zaman gerçekten o iki ülke arasında en nitelikli ortaklıklar, ilişkiler başlamıştır" diyen Görmez, Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia'nın da Türkiye'de çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu hatırlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bu ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha gelişmesine önemli katkı sağlayacağını da kaydetti.

Gürcistan Uzlaşma ve Sivil Eşitlikten Sorumlu Devlet Bakanı Paata Zakareishvili ise Görmez'in ülkesine yaptığı ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Türkiye'ye yardımlarından dolayı teşekkür eden Zakareishvili, Gürcistan'da farklı etnik gruptan ve dinden insanların yaşadığını ve bundan gurur duyduklarını belirtti.

Ülke nüfusunun büyük bölümünün Ortodoks olduğunu dile getiren Zakareishvili, diğer dinlerdeki ve farklı etnik gruplardaki vatandaşları da desteklemek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Bakan Zakareishvili, "Tüm insanların dini özgürlüğünü ve onların arasındaki uyumu temin etmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'nün de yer aldığı görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Gürcistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title