Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Gazze'de

Filistin ziyareti kapsamında Gazze'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırıları sırasında yıkılan camilerin yeniden inşası ve onarımı konusunda destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Filistin ziyareti kapsamında Gazze'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırıları sırasında yıkılan camilerin yeniden inşası ve onarımı konusunda destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Bugün beraberindeki heyetle Gazz'ye gelen Görmez, İsrail saldırıları sırasında yıkılan Abdullah bin Ömer ve Ali bin Ebi Talib camilerini ziyaret etti. Görmez, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Türkiye, Gazze'de yıkılan ve zarar gören camilerin yeniden inşası, onarımı ve İslami mimari modelleri konusunda destek vermeye hazırdır" dedi.

Yeniden inşa süreciyle ilgili kararın hızla alınması ve Gazze'de faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının da bu sürece dahil olması gerektiğine işaret eden Görmez, "Ben biliyorum ki Gazze'de mescid sadece namaz kılma mekanı değildir, aynı zamanda eğitim verilen, çocukların, gençlerin, kadınların, ailelerin her türlü hizmeti aldığı bir mekandır" diye konuştu.

Filistin Birlik Hükümeti Din İşleri ve Evkaf Bakan Vekili Hasan Es Seyfi de "Size nasıl hoşgeldiniz diyeceğimi bilemiyorum, çünkü yabancı değilsiniz, bilakis siz bizim kardeşimizsiniz. Osmanlı döneminde güven içinde birlikte yaşadık" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin desteğiyle inşa edilecek camilerin Osmanlı mimarisiyle yapılmasını istediklerini dile getiren Seyfi, "Türkiye ile geniş kapsamlı bir yardımlaşma umuyoruz, çünkü Türkiye fakir ve ihtiyaç sahiplerine fayda sağlayan vakıf faaliyetleri ve yatırımları konusunda büyük tecrübe sahibi" dedi.

Filistin ziyareti kapsamında, beraberindeki heyetle sabah saatlerinde, Gazze Şeridine geçen Görmez'in burada Türkiye tarafından finanse edilen bazı projelerle ilgili incelemelerde bulunması, Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliya bölgesinde inşa edilen Necmeddin Erbakan Kültür ve Yardım Merkezi'nin açılışını da yapması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Filistin Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title